Wilde bloemkoolrijst met mals shoarma vlees en een verse aubergine

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Een vertrouwd recept, maar toch een beetje anders!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Wilde rijst met mals shoarma vlees en een verse aubergine, sounds good!

Bloemkool Shoarma Aubergine

Ingrediënten voor Wilde bloemkoolrijst met mals shoarma vlees en een verse aubergine

shoarmareepjes
bloemkool
aubergine
bos bospeen
Marokkaanse kruiden (of kerrie)
ui
knoflook
wilde rijst

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm een oven voor op 210 graden.
  2. Snijd van de bloemkool kleine roosjes en rasp de stronk fijn.
  3. Schil de bospeen en snijd deze schuin in stukken.
  4. Meng de bloemkoolroosjes en de bospeen met 2/3 van de kruiden en een scheutje olijfolie, rooster ze in de oven voor 20 minuten tot ze mooi bruin zijn.
  5. Kook in water met de rest van de kruiden ondertussen de wilde rijst volgens de verpakking gaar, en voeg de laatste 2 minuten de geraspte bloemkoolrijst toe.
  6. Snijd de aubergine in reepjes, dezelfde maat als de shoarma, en snipper de ui en de knoflook fijn.
  7. Bak in een bakpan de ui en knoflook kort aan in een scheutje hete olijfolie, voeg daarna de shoarmareepjes en de auberginereepjes toe en bak deze gaar in 5 minuten.
  8. Giet de rijst af, verdeel deze over de borden en schep daarover de shoarma met de aubergine. Het vocht en olie uit de pan kun je lekker mee scheppen over de rijst.
  9. Verdeel daarover de geroosterde bloemkool met bospeen.

Dit recept is afkomstig van Boerschappen

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen