Wilde rijst met mals shoarma vlees en een verse aubergine, sounds good!
Ingrediënten voor Wilde bloemkoolrijst met mals shoarma vlees en een verse aubergine
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Bakpan
- Kookpan
- Oven met ovenschaal
- Rasp
Bereiding
- Verwarm een oven voor op 210 graden.
- Snijd van de bloemkool kleine roosjes en rasp de stronk fijn.
- Schil de bospeen en snijd deze schuin in stukken.
- Meng de bloemkoolroosjes en de bospeen met 2/3 van de kruiden en een scheutje olijfolie, rooster ze in de oven voor 20 minuten tot ze mooi bruin zijn.
- Kook in water met de rest van de kruiden ondertussen de wilde rijst volgens de verpakking gaar, en voeg de laatste 2 minuten de geraspte bloemkoolrijst toe.
- Snijd de aubergine in reepjes, dezelfde maat als de shoarma, en snipper de ui en de knoflook fijn.
- Bak in een bakpan de ui en knoflook kort aan in een scheutje hete olijfolie, voeg daarna de shoarmareepjes en de auberginereepjes toe en bak deze gaar in 5 minuten.
- Giet de rijst af, verdeel deze over de borden en schep daarover de shoarma met de aubergine. Het vocht en olie uit de pan kun je lekker mee scheppen over de rijst.
- Verdeel daarover de geroosterde bloemkool met bospeen.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen