Een salade met licht gekruide en geroosterde bloemkool, zoete mangolinten, koriander en waterkers is de perfecte combinatie voor een verfrissende lunch. Dit recept komt uit het kookboek: 5 ingrediënten vegan. Katy Beskow laat in dit boek zien hoe je met 5 ingrediënten een heerlijke plantaardige maaltijd op tafel zet.
Ingrediënten voor Bloemkool-mangosalade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat.
- Meng de olie en komijn in een kommetje. Strijk de bloemkool in met de komijnolie.
- Zet de bloemkoolroosjes 15-20 minuten in de oven tot dat ze goudbruin zijn met een knapperig randje.
- Ondertussen meng de mangolinten, waterkers en koriander op een serveerschaal.
- Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en voeg ze toe aan de salade. Breng de salade op smaak met zeezout en zwarte peper en voeg als laatste hete komijnolie (van de bakplaat) over de salade.
Tip: Voeg voor wat extra eiwitten en crunch een amandelschaafsel toe aan je salade.
Benieuwd naar meer recepten uit het kookboek 5 ingrediënten vegan? Bestel het boek hier.