Bloemkool-mangosalade

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Een salade met licht gekruide en geroosterde bloemkool, zoete mangolinten, koriander en waterkers is de perfecte combinatie voor een verfrissende lunch. Dit recept komt uit het kookboek: 5 ingrediënten vegan. Katy Beskow laat in dit boek zien hoe je met 5 ingrediënten een heerlijke plantaardige maaltijd op tafel zet.

saladebloemkoolmango 5 ingrediënten vegan HMC

Ingrediënten voor Bloemkool-mangosalade

bloemkool, in roosjes gebroken
zonnebloemolie
gemalen komijn
mango, geschild, ontpit en met een mandoline in linten geschaafd
waterkers
koriander, grof gescheurd
Zeezout en zwarte peper, naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat.
  2. Meng de olie en komijn in een kommetje. Strijk de bloemkool in met de komijnolie.
  3. Zet de bloemkoolroosjes 15-20 minuten in de oven tot dat ze goudbruin zijn met een knapperig randje.
  4. Ondertussen meng de mangolinten, waterkers en koriander op een serveerschaal.
  5. Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en voeg ze toe aan de salade. Breng de salade op smaak met zeezout en zwarte peper en voeg als laatste hete komijnolie (van de bakplaat) over de salade.

Tip: Voeg voor wat extra eiwitten en crunch een amandelschaafsel toe aan je salade.

Benieuwd naar meer recepten uit het kookboek 5 ingrediënten vegan? Bestel het boek hier.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen