Blauwe kaas burger met honing, peer en rucola

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail


blauwe kaas burger

Ingrediënten voor Blauwe kaas burger met honing, peer en rucola

half-om-half gehakt
ei
grove mosterd
peper en zout, naar smaak
zonnebloemolie
peer
appelazijn
honing
blauwe kaas
rucola
volkoren bruine bollen

Benodigdheden

Koekenpan
Mengkom

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, mosterd en peper en zout en vorm twee mooie burgers. Bak deze vervolgens in een koekenpan met een scheutje olie.
  2. Snijd ondertussen de peer in plakjes en maak deze aan met een beetje appelazijn voor de frisheid en tegen het verkleuren.
  3. Als de burgers bijna gaar zijn een lepel honing over de burgers laten lopen en de burgers hierin karamelliseren. Zet vervolgens het vuur lager en voeg de blauwe kaas aan de pan toe en laat deze lekker smelten.
  4. Doe de burgers op de broodjes met de rucola en peer en schep er een lepel van de gesmolten blauwe kaas overheen.

Het recept voor de blauwe kaas burgers komt uit het boek: Burgerlijk Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen