DE INGREDIËNTEN UIT DIT RECEPT ZITTEN ENKEL IN DE BOX ALS JE HEBT GEKOZEN VOOR EEN BLACK BOX XL.
Ingrediënten uit je box:
- 2 trossen tomaten
- 1 bosje tijm
- 1 bol knoflook (waarvan 6 tenen te gebruiken voor dit recept)
- Courgette
2 paprika’s - Zuring
Ingrediënten uit eigen voorraad:
- olijfolie
- peper en zout
kookgerei: staafmixer, bakplaat, grillpan of contactgrill.
Bereiden:
gedroogde tomaat (let op, duurt 4 uur!):
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Snijd van 1 tros tomaten iedere tomaat in 6 parten.
- Pel en hak 3 tenen knoflook.
- Was de tijm en ris de blaadjes van de stelen.
- Pureer met de staafmixer 1 deciliter olijfolie, de gehakte knoflook, 1 theelepel geplukte tijm (bewaar de rest van de tijm), peper en zout tot een groene kruidenolie.
- Meng de olie met de tomaten en verdeel over een bakplaat.
- Leg de tomaten met de snijkant naar boven en droog ze 3 tot 4 uur in de oven. Laat de tomaten goed afkoelen.
quinoa met lentegroenten:
- Hak de rest van de tijmblaadjes fijn, samen met 3 tenen knoflook.
- Meng de tijm en knoflook met 1 deciliter olijfolie.
- Snijd de courgette in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes. Meng de groenten met de rest van de kruidenolie.
- Verhit een grillpan en grill de groenten tot ze gaar zijn en een mooie grilstreep hebben.
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de gegrilde groenten met de quinoa, breng op smaak met zout en peper.
- Pluk de grote zuring in kleinere stukken, laat de kleine heel.
- Serveer de quinoa met groenten en garneer met de takjes zuring en gedroogde tomaat.
Meer recepten met quinoa? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.