Ingrediënten:
Quichebodem:
- 300 gram bloem
- 250 koude roomboter
- 1 ei
- 3 theelepels koud water
- 1 snuf zout
Vulling:
- 4 eieren
- 150 ml verse slagroom
- 125 gram boerenkaas, geraspt
- 100 gram prei
- 100 gram champignons
- 200 gram zongedroogde tomaten*
- 1 knoflookteen
- rode ui, gesnipperd
- peper en zout
- 20 gram provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn, selderij)
Zelf toe te voegen:
- 300 gram bloem
- zout
* zie het recept voor zongedroogde tomaten hier
Bereiden:
Quichebodem:
- Maak een kuiltje in de bloem en doe daarin het zout, de koude boter, ei en water. Voeg beetje bij beetje wat bloem van de rand toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
- Vet de springvorm in en bestrooi met bloem. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm. Druk de randen van het deeg tot aan de bovenrand. Snijd eventueel de deegranden af met een mesje voor een net resultaat.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem om stoom te laten ontsnappen.
Vulling:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Pel en snipper de rode ui. Snijd de champignons in plakjes en de prei in halve ringen.
- Bak de rode ui en de champignons in een beetje olie glazig.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukken.
- Meng de eieren samen met de room tot een egaal mengsel. Voeg hier zout en de kruiden aan toe en roer door.
- Voeg een derde van de geraspte kaas toe aan het mengsel en roer dit door.
- Pers het teentje knoflook en roer ook dit door het mengsel.
- Bestrooi de bodem van het deeg met een derde van de kaas. Giet hierover de ei-massa.
- Verdeel de overige vulling (champignons, ui, prei en tomaatjes) over de ei-massa.
- Bestrooi met de overgebleven kaas.
- Plaats de vorm in het midden van de oven op een rooster en bak in circa 45 minuten gaar.
Tip: Check met een satéprikker of de quiche gaar is.
Heb je een blackbox XL besteld? Dan krijg je van ons ook nog de volgende heerlijke ingrediënten. Wees creatief en maak er iets lekkers mee.
- Asperges. Heerlijk uit de Brabantse grond. Bereid ze op de klassieke manier, of maak er lekkere soep van.
- Verse Pesto. Onze beroemde verse pesto. Lekker door de pasta, op je brood, of doe eens gek en schep een lepeltje bij de asperges met zalm!
- Appelsap. Heerlijke verse appelsap voor bij het eten, als verfrissend drankje of als basis voor een healthy smoothie.
Meer quiche recepten? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.