Ingrediënten:
- 4 eieren
- 1 deciliter verse melk
- 1 paprika
- 1 rode ui
- halve prei
- 1 grote aardappel
- 2 tomaten
- 60 gram oude boerenkaas
- verse gemengde provencaalse kruiden
- snuf zout en peper
Bereiden:
- Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappelblokjes in circa 7-8 minuten goudbruin.
- Pel de ui. Snijd de paprika, prei, tomaatjes en ui in stukjes.
- Pluk de kruiden en hak deze fijn. Voeg de groenten en kruiden toe aan de gebakken aardappels en bak nog een minuut door.
- Rasp de kaas.
- Meng in een kom de eieren met de melk. Giet dit mengsel over de groenten in de pan. Zet de deksel op de pan en laat circa 5 minuten bakken.
- Als de bovenkant gestold is, kun je de omelet omdraaien met behulp van een spatel of een bord. Bestrooi de omelet met de geraspte kaas.
- Bak nog 2 minuutjes aan de andere kant.
Zelf toevoegen:
- peper en zout
Heb je een blackbox XL besteld? Dan krijg je van ons ook nog de volgende heerlijke ingrediënten. Wees creatief en maak er iets lekkers mee.
- Asperges. Heerlijk uit de Brabantse grond. Bereid ze op de klassieke manier, of maak er lekkere soep van.
- Verse Pesto. Onze beroemde verse pesto. Lekker door de pasta, op je brood, of doe eens gek en schep een lepeltje bij de asperges met zalm!
- Appelsap. Heerlijke verse appelsap voor bij het eten, als verfrissend drankje of als basis voor een healthy smoothie.
Meer recepten met ei? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.