Geroosterde groentensalade met geitenkaas

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten: 

Geroosterde groenten:

  • 3 aubergines 
  • 3 rode uien 
  • 1 snuf marokkaanse kruidenmix 
  • 150 gram tomaten in diverse kleuren 
  • 2 paprika's 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 theelepel zout 
  • 3 tenen knoflook 
  • 20 gram verse munt 
  • 100 gram verse geitenkaas 
  • 2 peren

Oosterse dressing: 

  • 3 eetlepels boerenyoghurt 
  • 1 eetlepel balsamicoazijn 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • snuf zout 

Bereiden: 

Groenten:

  1. Snijd de kroon van de aubergines. Snijd de aubergines in plakken, bestrooi met zout en laat 15 minuten liggen zodat het vocht uit de aubergines komt. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Dep de aubergines droog en draai ze om. Herhaal dit nog een keer. 
  4. Pel en snijd de uien in grove stukken. Snijd de paprika in grove reepjes en verdeel deze over de braadslede. 
  5. Snijd de tomaten in vieren en verdeel over de braadslede. Maak de knoflook schoon en verdeel deze tussen de groenten. Verdeel de aubergines over de braadslede.
  6. Sprenkel olijfolie over de groenten. Strooi wat zout en de Marokkaanse kruiden over de groenten en meng alles goed door elkaar. Rooster de groenten circa 40 minuten in de oven. Meng tussentijds door.

Dressing:

  1. Meng voor de dressing de yoghurt, balsamicoazijn, oijfolie en een snufje zout in een kom. Roer dit tot een glad geheel.
  2. Als de groenten uit de oven klaar en afgekoeld zijn, stel je de salade op de borden samen. Maak de geroosterde groenten aan met de dressing. Maak de salade af met de verkruimelde geitenkaas, fijngesneden peer en de fijngesneden munt. 

Zelf toevoegen:

  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zout en peper 

Heb je een blackbox XL besteld? Dan krijg je van ons ook nog de volgende heerlijke ingrediënten. Wees creatief en maak er iets lekkers mee. 

  • Asperges. Heerlijk uit de Brabantse grond. Bereid ze op de klassieke manier, of maak er lekkere soep van. 
  • Verse Pesto. Onze beroemde verse pesto. Lekker door de pasta, op je brood, of doe eens gek en schep een lepeltje bij de asperges met zalm!
  • Appelsap. Heerlijke verse appelsap voor bij het eten, als verfrissend drankje of als basis voor een healthy smoothie. 

Meer recepten met geitenkaas? Klik hier! 

 

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen