Ingrediënten:
- 750 gram tomaten in diverse kleuren
- 1 deciliter olijfolie
- 4 tenen knoflook
- peper en zout
- Beetje verse kruiden
Bereiden:
- Verwarm een oven voor op 100°C.
- Snijd de tomaten in 6 parten.
- Mix de olie, de knoflook, de geplukte kruiden met wat peper en zout tot een groene kruidenolie.
- Meng de kruidenolie met de tomaten en verdeel over een bakplaatje.
- Leg de tomaten met de vleeskant naar boven en zet ze 3 tot 4 uur in de oven. Houd de oven in de gaten en haal de tomaten eruit als deze naar wens gedroogd zijn.
- Laat ze goed afkoelen.
Heb je een blackbox XL besteld? Dan krijg je van ons ook nog de volgende heerlijke ingrediënten. Wees creatief en maak er iets lekkers mee.
- Asperges. Heerlijk uit de Brabantse grond. Bereid ze op de klassieke manier, of maak er lekkere soep van.
- Verse Pesto. Onze beroemde verse pesto. Lekker door de pasta, op je brood, of doe eens gek en schep een lepeltje bij de asperges met zalm!
- Appelsap. Heerlijke verse appelsap voor bij het eten, als verfrissend drankje of als basis voor een healthy smoothie.
Meer recepten met tomaten? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.