Ingrediënten
- 2 stuks grote zoete aardappelen
- 200 gr Pastinaak
- 200 gr Paarse peen
- 200 gr Chioggia biet
- 3 tenen Knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- 4 stronkjes Witlof
- 200 gr Kamerikse blauwe klaverkaas
- olijfolie
- mayonaise
- 1 el honing
Kookgerei: aardappelschilmesje, bakplaat met bakpapier, mengkom.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de zoete aardappel en vergeten groenten (pastinaak, paarse peen chioggia biet). Snijd ze vervolgens in blokjes.
- Pel en hak 3 tenen knoflook fijn. Pluk 3 takjes rozemarijn en ris de blaadjes van de takjes.
- Meng de groenten en zoete aardappel met een scheut olijfolie, knoflook, rozemarijn, peper en zout.
- Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn. Laat de groenten daarna afkoelen tot kamertemperatuur en meng met 2 eetlepels mayonaise.
- Halveer de witlof, verwijder de kern en snijd de witlof fijn. Meng de witlof met een scheut olijfolie en 1 eetlepel honing.
- Verdeel de geroosterde groentesalade over je bord en schep hierover de witlofsalade.
- Brokkel hierover de blauwe klaverkaas en serveer.