Salade van zoete aardappel, vergeten groenten en blauwe kaas

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 2 stuks grote zoete aardappelen
  • 200 gr Pastinaak 
  • 200 gr Paarse peen 
  • 200 gr Chioggia biet 
  • 3 tenen Knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 stronkjes Witlof 
  • 200 gr Kamerikse blauwe klaverkaas
  • olijfolie 
  • mayonaise 
  • 1 el honing 

Kookgerei: aardappelschilmesje, bakplaat met bakpapier, mengkom. 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 
  2. Schil de zoete aardappel en vergeten groenten (pastinaak, paarse peen chioggia biet). Snijd ze vervolgens in blokjes.  
  3. Pel en hak 3 tenen knoflook fijn. Pluk 3 takjes rozemarijn en ris de blaadjes van de takjes. 
  4. Meng de groenten en zoete aardappel met een scheut olijfolie, knoflook, rozemarijn, peper en zout. 
  5. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn. Laat de groenten daarna afkoelen tot kamertemperatuur en meng met 2 eetlepels mayonaise.
  6. Halveer de witlof, verwijder de kern en snijd de witlof fijn. Meng de witlof met een scheut olijfolie en 1 eetlepel honing.
  7. Verdeel de geroosterde groentesalade over je bord en schep hierover de witlofsalade.
  8. Brokkel hierover de blauwe klaverkaas en serveer.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen