Ingrediënten voor Bimi & asperges met kappertjesdressing
Bereiding
- Bereid de barbecue voor op direct grillen (zie blz. 9). Als de bimistengels dikker zijn dan je pink, blancheer ze dan eerst 2 minuten in kokend water. Laat uitlekken en ga verder. Leg de bimi en asperges op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Rooster de amandelen 2 minuten op het fornuis, in een droge kleine koekenpan op matig vuur. Hak ze grof als ze goudkeurige plekjes krijgen en zet apart.
- Schenk de 100 milliliter olijfolie in een vuurbestendige koekenpan (zonder houten of plastic handvat). Voeg de kappertjes, knoflook en peterselie toe, gevolgd door wat zout en peper.
- Leg de bimi en asperges dwars op het grillrooster, zodat ze er niet doorheen vallen, en sluit het deksel. Gril ze 8-10 minuten, tot er grillstrepen verschijnen; keer ze een aantal malen.
- Zet de pan met de olijfoliedressing op het grillrooster, naast de houtskool en verwarm boven indirecte hitte terwijl je de bimi en asperges grilt.
- Leg de bimi en asperges op een schaal en schenk de warme dressing erover. Bestrooi met de grof gehakte amandelen en dien heet op.
print recept