Bimi & asperges met kappertjesdressing

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Bimi & asperges met kappertjesdressing

paarse bimi (aspergebroccoli)
groene asperges
olijfolie
geblancheerde amandelen
extra vergine olijfolie
kappertjes, grof gehakt
knoflook, in dunne plakjes
bladpeterselie, fijngehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Bereid de barbecue voor op direct grillen (zie blz. 9). Als de bimistengels dikker zijn dan je pink, blancheer ze dan eerst 2 minuten in kokend water. Laat uitlekken en ga verder. Leg de bimi en asperges op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Rooster de amandelen 2 minuten op het fornuis, in een droge kleine koekenpan op matig vuur. Hak ze grof als ze goudkeurige plekjes krijgen en zet apart.
  3. Schenk de 100 milliliter olijfolie in een vuurbestendige koekenpan (zonder houten of plastic handvat). Voeg de kappertjes, knoflook en peterselie toe, gevolgd door wat zout en peper.
  4. Leg de bimi en asperges dwars op het grillrooster, zodat ze er niet doorheen vallen, en sluit het deksel. Gril ze 8-10 minuten, tot er grillstrepen verschijnen; keer ze een aantal malen.
  5. Zet de pan met de olijfoliedressing op het grillrooster, naast de houtskool en verwarm boven indirecte hitte terwijl je de bimi en asperges grilt.
  6. Leg de bimi en asperges op een schaal en schenk de warme dressing erover. Bestrooi met de grof gehakte amandelen en dien heet op.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.