Drie juwelen vormen samen een perfecte ramensoep: bouillon (dashi), noedels en topping. Wanneer je de soep eet, moet je verschil- lende lagen in smaak en textuur kunnen herkennen. Hoe dieper je in je soep duikt, hoe meer je ontdekt. Als het je lukt om de verschillende lagen in je soep te ontdekken, dan heb je een uitstekende soep te pakken. Een goede ramen zie ik als een klein kunstwerk. Terwijl je eet, kun je het harmonieuze design van de chef-kok zien en proeven. Het verwon- dert je en je raakt er niet op uitgegeten. - Yoko Inagaki
Ingrediënten voor Bezige-Bij Ramen noedels
Benodigdheden
Koekenpan, kom
Bereiding
- Giet wat kokend water in de kom waaruit je de noedels gaat eten om deze te verwarmen. Als de kom warm is doe je het water weg en voeg je de sojasaus, oestersaus en sesamolie toe en roer je dit tot een saus.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de groenten 2 minuten beetgaar - houd een klein beetje groente apart voor de garnering - Voeg het water en kippenbouillon toe en laat nog 2 minuten sudderen.
- Bereid de noedels volgens de verpakking. En doe vervolgens deze in de kom met saus.
- Giet de soep en groenten over de noedels en meng het geheel. Garneer de soep met de overige groenten.