BBQ Pakket

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 500 gr kippendijen
  • 1 zakje saté marinade
  • 500 gr lamsgehakt
  • 1 zakje köfte kruidenmix 
  • 1/2 witte kool
  • 1 kg zak winterpeen 
  • 1 zakje rozijnen (waarvan de helft voor dit recept)
  • 750 ml yoghurt
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 Desem brood 
  • 750 gr tros tomaten 
  • 1 Rode ui 
  • mayonaise 
  • olijfolie 
  • peper en zout 
  • satéstokjes

Kookgerei: mengkom, rasp, kookpan, barbecue. 

Bereiding

Kipspiesjes:

  1. Leg de satéstokjes 20 minuten in een bak met water.
  2. Snijd de kippendijen in blokjes van ongeveer 2x2 cm. 
  3. Marineer de kippendijen minimaal 1 uur met de satémarinade.
  4. Rijg de kip aan de satéstokjes en bewaar in de koelkast tot gebruik.  

Lamsköfte:

  1. Kneed het lamsgehakt en köfte kruidenmix stevig door.
  2. Verdeel het gehakt in 6 delen en vorm tot worstjes. 
  3. Steek een satéprikker door het worstje en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Coleslaw:

  1. Schil de winterpeen en rasp deze op een grove rasp. Snijd de kern uit de halve witte kool. En snijd in zo dun mogelijke reepjes.  
  2. Meng de kool met de geraspte wortel, 200 gr yoghurt, 1 eetlepel mayonaise en de rozijnen. Breng op smaak met peper en zout.

Tomatensalade: 

  1. Breng een ruime pan water aan de kook.
  2. Verwijder het kroontje van de tomaat en maak met een scherp mesje een kruisje aan de onderkantkant. Dompel de tomaten circa 20 seconden in het kokende water tot het velletje omkrult. Spoel ze daarna meteen onder de koude kraan af. Je kunt nu het velletje eraf halen. Snijd de ontvelde tomaten in partjes. 
  3. Pel de rode ui, halveer en snijd in halve ringen. 
  4. Maak de ui en de tomaat aan met een beetje olijfolie, peper en zout.

Brood en yoghurtdip:

  1. Bak het brood circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  2. Meng 100 ml yoghurt met 2 tenen geperste knoflook. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

BBQ:

  1. BBQ het vlees tot het gaar is en serveer met de salades, het desembrood en de yoghurt-knoflookdip.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen