Kirsten: "De Vietnamese pizza is wat je noemt: favoriet als het gaat om street food snacks. Tijdens mijn trip in Ho Chi Minh – achter op de scooter (jawel, dare devil) – at ik voor het eerst zo’n Bánh Tráng Nuong en… ik was verkocht! Zo erg zelfs dat ik de volgende dag precies hetzelfde wilde. Traditiegetrouw gaat er een geklutst kwartelei, lent-ui, varkensgehakt en paté op, ik maakte ‘m bijna hetzelfde, maar ruilde het kwartelei in voor een kipvariant. De pizza is heerlijk knapperig én bovendien makkelijk zelf te maken. Als er mensen over de vloer komen is het altijd een hit"!
Ingrediënten voor Bánh Tráng Nuong oftewel: Vietnamese Pizza
Benodigdheden
Bereiding
- Verwijder het velletje van de worsten. Voeg een scheut zonnebloemolie toe in een pan en bak het vlees van de worsten rul. Spatel het vlees los tot dat het eruit ziet als gehakt. Zet het apart.
- Snijd de lente-ui in ringen. Doe deze samen met de vissaus, zonnebloemolie en sesamolie in een steelpannetje en roer alles goed door. Laat het even inkoken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Kluts het ei los in een kommetje.
- Plak twee rijstvellen aan elkaar met water. Zet een grillpan op hoog vuur en leg twee aan elkaar geplakte rijstvellen in de pan.
- Verdeel 1,5 eetlepel van het lente-ui en oliemengsel over de rijstvellen, gevolgd door een beetje van het losgeklopte ei. Roer de ingrediënten op de rijstvellen door, om het uit te spreiden en crispy te maken.
- Smeer vervolgens de paté uit over de bovenkant en verdeel hier ook het varkensgehakt over. Top het geheel af met sriracha, kewpie mayo, koriander en sesamzaadjes.