Ingrediënten voor The best ever - bananenbrood
Benodigdheden
Snuf zout
Bakpapier
Cakevorm (27 cm)
Keukenmachine
Satéprikker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Meng de boter en witte basterdsuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot bijna een glad mengsel. Laat opnieuw draaien en voeg één voor één de eieren toe.
- Daarna meng je de melk en het vanille extract erdoor.
- Doe nu de bloem, baking soda en zout erbij en roer het om.
- Prak de 3 bananen met een vork of pureer ze in de blender. Voeg de bananen toe aan het beslag en roer dit weer om tot het goed verdeeld is.
- Snijd de pacannoten en gedroogde abrikozen en kleine stukjes en roer door het beslag.
- Verdeel het mengsel over de cakevorm. Halveer de overgebleven banaan in de lengte, leg deze met de snijkanten naar het beslag toe in het beslag en druk een beetje aan.
- Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.