Ingrediënten
- Aubergines
- 1 bol knoflook (waarvan 3 tenen te gebruiken voor dit recept)
- 1 limoen
- Sesampasta
- 1 bos koriander
- 1 bos peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Kookgerei: Oven, bakplaat met bakpapier, aluminiumfolie, staafmixer met hoge beker.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees met een scherp mesje kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de aubergine helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en besprenkel met olijfolie.
- Leg 3 ongepelde tenen knoflook op een stukje aluminiumfolie en pak deze hiermee in. Leg deze bij de aubergine op de bakplaat.
- Rooster samen circa 35 min. in het midden van de voorverwarmde oven.
- Neem de aubergine en knoflook uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
- Schep het vruchtvlees uit de aubergine helften en haal met een scherp mes de knoflooktenen uit hun velletje.
- Pureer het vruchtvlees van de aubergine, de knoflook, sap van 1 limoen, een handvol koriander blaadjes en de sesampasta in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat in circa 1 uur afkoelen. Garneer met versgesneden peterselie. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Tip: Baba Ganoush is goed in te vriezen.