Een dagje zonder vlees hoeft niet saai te zijn. Sterker nog, dit recept van noodles met groenten is een kleurrijke smaaksensatie met bordevol vitaminen van verse groenten. Het recept komt uit het boek '50x avondeten zonder vlees' van Jennifer en Sven. In het boek staan 50 recepten voor simpele, lekkere en gezonde hoofdgerechten zonder vlees, die je allemaal binnen 30 minuten kunt bereiden.
Jen en Sven: "Van volkoren plaatpizza met groene asperges, gestoomde groenten met paprikadressing en kokossoep met vegetarische kipstukjes tot buddha bowl. Met voor de hand liggende ingrediënten, die gewoon verkrijgbaar zijn bij de lokale supermarkt. Voor mensen met een druk leven, een gezin, duo of solo; vaker vegetarisch eten is voor iedereen een goed idee!"
Ingrediënten voor Avondje zonder vlees: Noodles met groenten
Benodigdheden
Olijfolie, wokpan
Bereiding
- Snijd de paprika's in reepjes, snijd de shiitake grof, maak de sugarsnaps schoon. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Vul een kom met gekookt water en laat de groente daar een paar minuten in liggen. Schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snijd de knoflook en meng dit met de ketjap, gember, gembersiroop en maïzena in een schaaltje. Snijd de bosui in ringen.
- Verwarm een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de groenten (behalve de bosui) toe en bak onder voortdurend omscheppen op hoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Leg de noodles in een kom gekookt water en laat ze 4 minuten zacht worden, giet vervolgens af. Voeg de kikkererwten toe aan de groente en verwarm ze even mee.
- Schep het ketjapmengsel door de groente en voeg de noodles toe, schep alles door elkaar en voeg tot slot de gesneden bosui toe.
Benieuwd geworden naar het boek van Jennifer en Sven? 50x avondeten zonder vlees is te koop via bol.com
Fotografie: Sven ter Heide