Je kent het wel: dat hippe tentje om de hoek waar iedereen met gemak een Eurootje of 12 neer telt voor een snee brood met avocado. Het liefst natuurlijk mashed avocado en als er zoiets hips als gepocheerde eieren bij besteld kan worden is het helemaal mooi. Ga je voor de +€2,- voor de zalm? Hmmm, lastige vraag. Of niet?
Wij hebben het antwoord voor je! Want van nu af aan eet je jouw favo avo on toast gewoon thuis. Op een Leksands cracker, met een gepocheerd ei én dragonmayo. Scheelt een paar knaken.
Ingrediënten voor Avocado cracker met met gravad lax, gepocheerd ei en dragonmayonaise
Benodigdheden
Kookpannetje, schuimspaan
Bereiding
- Meng de gehakte dragon samen met wat gemalen peper door de mayonaise.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en prak de avocado fijn met een vork met 1 el. van de dragonmayonaise.
- Breng een steelpannetje water aan de kook met een scheutje azijn. Maak met een garde een kolkje in het water en breek hierin 1 voor 1 de eitjes. Zet het vuur uit en last dit naar wens garen. Dit duurt 3 tot 5 minuten. Haal het daarna eruit met de schuimpaan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Herhaal dit voor de volgende eitjes.
- Verdeel de geprakte avocado over de crackers, leg hier een plakje zalm en daarop het gepocheerde ei. Dit ei mag koud of lauwwarm zijn.
- Schep hierop nog een lepeltje dragon mayonaise, en garneer af met wat verse dragon.