Avocado cracker met met gravad lax, gepocheerd ei en dragonmayonaise

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Avocadocracker met gravadlax

Ingrediënten voor Avocado cracker met met gravad lax, gepocheerd ei en dragonmayonaise

Leksands crackers
avocado
eieren
gravad lax
azijn
mayonaise
dragonblaadjes, fijngehakt
extra dragonblaadjes op te garneren

Benodigdheden

Kookpannetje, schuimspaan

Bereiding

  1. Meng de gehakte dragon samen met wat gemalen peper door de mayonaise.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en prak de avocado fijn met een vork met 1 el. van de dragonmayonaise.
  3. Breng een steelpannetje water aan de kook met een scheutje azijn. Maak met een garde een kolkje in het water en breek hierin 1 voor 1 de eitjes. Zet het vuur uit en last dit naar wens garen. Dit duurt 3 tot 5 minuten. Haal het daarna eruit met de schuimpaan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Herhaal dit voor de volgende eitjes.
  4. Verdeel de geprakte avocado over de crackers, leg hier een plakje zalm en daarop het gepocheerde ei. Dit ei mag koud of lauwwarm zijn.
  5. Schep hierop nog een lepeltje dragon mayonaise, en garneer af met wat verse dragon.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.