Ingrediënten voor Avocado cracker met met gravad lax, gepocheerd ei en dragonmayonaise
Benodigdheden
Kookpannetje, schuimspaan
Bereiding
- Meng de gehakte dragon samen met wat gemalen peper door de mayonaise.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en prak de avocado fijn met een vork met 1 el. van de dragonmayonaise.
- Breng een steelpannetje water aan de kook met een scheutje azijn. Maak met een garde een kolkje in het water en breek hierin 1 voor 1 de eitjes. Zet het vuur uit en last dit naar wens garen. Dit duurt 3 tot 5 minuten. Haal het daarna eruit met de schuimpaan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Herhaal dit voor de volgende eitjes.
- Verdeel de geprakte avocado over de crackers, leg hier een plakje zalm en daarop het gepocheerde ei. Dit ei mag koud of lauwwarm zijn.
- Schep hierop nog een lepeltje dragon mayonaise, en garneer af met wat verse dragon.