Aspergesoep

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail


Ingrediënten voor Aspergesoep

Soepasperges
ui
knoflook
bouillonblokje

Benodigdheden

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de onderkant af. Kook de asperges in ruim water met een snuf zout circa 2 minuten en zet het vuur uit. Laat ze een halfuurtje in de pan nagaren. Haal de asperges uit de pan en bewaar het kookvocht.
  2. Snijd de toppen van alle asperges en bewaar deze. Snijd de onderkanten in kleine stukjes.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit deze in een soeppan met een beetje olie. Voeg de gesneden aspergestukjes toe. Voeg hier 750 ml van het kookvocht en een bouillonblokje aan toe en kook circa 5 minuten.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de soep door een zeef. Voeg daarna de aspergetoppen toe.

Tip: De soep is goed in te vriezen. De soepasperges zijn soms een beetje krom, maar niet minder lekker!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen