Aspergesalade met gerookte zalm

Bereidingstijd: 1 uur+
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Frisse aspergesalade met gerookte zalm. Very pretty op je bord deze combinatie voor de lente!

Ingrediënten voor Aspergesalade met gerookte zalm

rode ui
sinaasappels
Hollandse asperges
gerookte zalm
witte wijn azijn
suiker
olijfolie
water
optioneel: cress

Benodigdheden

2 steelpannen

Bereiding

  1. Snijd de rode ui in halve ringen en breng in een kleine steelpan de suiker met witte wijnazijn en het water aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookt en voeg de rode uien toe in de pan. Laat het geheel minimaal 1 uur staan
  2. Rasp de schil van de sinaasappels, pers het sap uit in de steelpan. Bewaar 1 uitgeknepen sinaasappel voor het koken van de asperges
  3. Schil de asperges, verwijder het onderste 2 centimeter en breng een pan met water, wat zout en het sap van 1 sinaasappel aan de kook. Kook de asperges 2 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges een half uurtje afkoelen in eigen vocht.
  4. Breng de sap en de rasp van de andere sinaasappel met 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels olijfolie aan de kook. Snijd ondertussen de asperges schuin in stukken en snijd de gerookte zalm in dunne plakjes.
  5. Serveer de asperges met daarover de gerookte zalm, een paar lepels van de warme sinaasappeldressing en garneer met een paar takjes cress. Eet smakelijk!
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen