Frisse aspergesalade met gerookte zalm. Very pretty op je bord deze combinatie voor de lente!
Ingrediënten voor Aspergesalade met gerookte zalm
Benodigdheden
2 steelpannen
Bereiding
- Snijd de rode ui in halve ringen en breng in een kleine steelpan de suiker met witte wijnazijn en het water aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookt en voeg de rode uien toe in de pan. Laat het geheel minimaal 1 uur staan
- Rasp de schil van de sinaasappels, pers het sap uit in de steelpan. Bewaar 1 uitgeknepen sinaasappel voor het koken van de asperges
- Schil de asperges, verwijder het onderste 2 centimeter en breng een pan met water, wat zout en het sap van 1 sinaasappel aan de kook. Kook de asperges 2 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges een half uurtje afkoelen in eigen vocht.
- Breng de sap en de rasp van de andere sinaasappel met 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels olijfolie aan de kook. Snijd ondertussen de asperges schuin in stukken en snijd de gerookte zalm in dunne plakjes.
- Serveer de asperges met daarover de gerookte zalm, een paar lepels van de warme sinaasappeldressing en garneer met een paar takjes cress. Eet smakelijk!