Ingrediënten
- Appel
- Gember
- Citroen
- Kruidenmix
- suiker
Kookgerei: rasp, kookpan met deksel.
Bereiding
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes.
- Schil en rasp 2 cm gember.
- Kook de appelstukjes, gember, 100 mililiter water, 2 eetlepels suiker, de kruidenmix en 1 eetlepel citroensap gedurende 5 minuten.
- Draai het vuur omlaag, leg de deksel schuin op de pan en laat nog 15 minuten langzaam koken. Roer af en toe door de pan.
- Draai het vuur uit, haal de deksel van de pan en laat afkoelen. Schep hierna de compote in een jar.
Tip: de appelcompote is ook lekker bij varkensvlees.
Meer recepten met appel? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.