Appel Compote

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • Appel 
  • Gember 
  • Citroen 
  • Kruidenmix 
  • suiker

Kookgerei: rasp, kookpan met deksel. 

Bereiding

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes. 
  2. Schil en rasp 2 cm gember. 
  3. Kook de appelstukjes, gember, 100 mililiter water, 2 eetlepels suiker, de kruidenmix en 1 eetlepel citroensap gedurende 5 minuten. 
  4. Draai het vuur omlaag, leg de deksel schuin op de pan en laat nog 15 minuten langzaam koken. Roer af en toe door de pan. 
  5. Draai het vuur uit, haal de deksel van de pan en laat afkoelen. Schep hierna de compote in een jar. 

Tip: de appelcompote is ook lekker bij varkensvlees. 

 

Meer recepten met appel? Klik hier! 

 

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen