De keuken opruimen doe je zo, snel en gemakkelijk

Rommelige keuken? Met deze tips krijg je weer rust en overzicht

 

De keuken opruimen, niemand houdt ervan en iedereen stelt het liever zo lang mogelijk uit. Maar omdat er in de keuken met etenswaren wordt gewerkt, gaat dit jammer genoeg niet zo makkelijk. Dus dan toch maar even opruimen, gelukkig ben je met deze tips in een handomdraai klaar!

 

 

Altijd fris en fruitig

 

Om je keuken snel en makkelijk schoon te maken, en ook te houden, moet er voor gezorgd worden dat bepaalde taken om de zoveel tijd worden uitgevoerd. De taken waar het hierbij over gaan zijn de vloer, kastjes en laden, dit zorgt voor consistentie en helpt je de keuken fris en fruitig te houden. Deze tip is voor de échte planners onder ons; als het helpt kan je zelfs een agenda bijhouden met wanneer wat schoongemaakt moet worden zodat het niet vergeten wordt. 

 

Overzicht, tot aan de bovenste plank

 

Iedere keuken heeft er wel eentje, een voorraadkast. Alles wat langer houdbaar is komt hier terecht, en hierdoor wordt het al snel een rommeltje. Om hier iets tegen te beginnen geven we je de volgende tips.

Als eerste; zorg voor een ordening van blikken, rijstpakken en kruiden. Door dit te doen weet je precies waar je moet zoeken wanneer je iets nodig hebt. Plaats je kruidenpotjes in een grote bak, zoals een lege bak ijs, dit voorkomt dat er verdwaalde kruiden in je la belanden en dat je potjes door de hele la vliegen wanneer je deze open of dicht doet. Voor de blikken geldt simpelweg, zet ze bij elkaar in één lade of kast. Heb je open pakken in je kast? Pak dan een glazen pot en plak er een naamplaatje op. Zo zorg je ervoor dat alles goed afgesloten is en ben je ook nog is duurzaam bezig, want de glazenpotjes kun je altijd nog een keer gebruiken.

 

Alles binnen handbereik

 

Door al je keukenspullen graaien om dat eentje potje zout te kunnen vinden, daar heeft natuurlijk niemand zin in. Om dit probleem te voorkomen raden we je dit aan. Plaats alle spullen die je vrijwel dagelijks gebruikt binnen handbereik, en zet de spullen die je niet iedere dag nodig hebt in een kast. Hierdoor zijn de spullen eenvoudig te pakken maar staan ze niet in de weg.

 

Keukenla

Deze foto is afkomstig van Wildhagen

Rust en ruimte

 

Zoals we net al zeiden, je hebt niet alles in de keuken iedere dag nodig, plaats hierom grote apparaten en kleine prulletjes in een lade of een kast. Alleen de apparaten die jij dagelijks gebruikt, zoals een koffiezetapparaat, zouden op het aanrecht moeten staan. Hierdoor houd je overzicht en bewaar je de rust.

Heb je een ontzettend leuk kind of kleinkind dat prachtig kan tekenen en wil je het graag bewaren? Plak dan niet elke tekening of plakplaatje dat je van ze krijgt op de koelkast. Stop het in een boek of multomap om te bewaren, zo kan je er altijd naar kijken en zorg je ervoor dat je koelkast geen overvolle galerij wordt van kunstwerken.

 

Met deze tips ruim jij snel je keuken op:

 

  1. Stop grote apparaten in een lade of kast, bij de keuken geldt “hoe minder, hoe beter”.
  2. Organiseer je kasten. Kruiden bij elkaar, pannen bij elkaar. Zorg voor ordening en voorkom chaos.
  3. Vind je het nodig om spullen voor je keuken te kopen? Gooi dan eerst iets weg voordat je iets nieuws koopt, niemand heeft iets aan 10 koekenpannen.
  4. Ook voor je koelkast geldt, ordening. Een geordende koelkast doet meer dan je denkt.
  5. Staat er ergens afval of een vies glas op het aanrecht? Ruim het direct op, zo hoef je niet later op de dag een hele massa van afval op te ruimen.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie