Zelf maken: de Jappie Dog van Robert Kranenborg!

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Op Woensdagmiddag 12 februari gebeurde er iets bijzonders in Amsterdam. En Home Made Chefs was hierbij aanwezig. We aten in het bekendste truckerscafé van Amsterdam: Bij Marjan.

truckers-lunch
Maar waarom waren we in een truckerscafé? Nee, het is niet zo dat we even met onze vrachtwagen een tussenstop maakte. We waren zelfs hier op uitnodiging! 
Ik hoor je denken, hoe zit dat dan? 

Robert Kranenborg 
De restaurant take-over was een initiatief van Lotto. Geïnspireerd op de nieuwe commercial waarin meesterkok Robert Kranenborg, samen met truckers, de hoofdrol speelt. In deze commercial staat de Lotto-winnaar centraal. Een trucker die gewoon blijft werken, maar wel zijn vrienden trakteert op een dinertje van Robert Kranenborg, begeleid door muziek van Henk Wijngaard. 
Het event van afgelopen woensdag was hierop dan ook gebaseerd. Henk Wijngaard zong zijn grote hits, en food bloggers zaten zij aan zij met truckers te genieten van gerechten als een uitsmijter Kranenborg, de 'Jappie Dog' of een boullete de viande en croûte. 

 

Onze favoriet
Home Made Chefs was bij dit evenement aanwezig en proefde een aantal gerechten. Onder andere de boulette de viande en croûte. Kranenborg's versie op een broodje bal. Met een bal van 50% rundergehakt en 50% champignons, op een croissantbun met mayonaise, zoet-zure komkommer, kropsla en rode ui. 
Ook aten we de "Jappie Dog". Een haute-cuisine variatie op de hotdog. Op een zacht broodje met wasabimayonaise, sesamdressing, sriracha en nori-chips. Inclusief klein knijpflaconnetje met sojasaus om er overheen te druppelen. Dit was absoluut onze favoriet. En daarom delen wij graag het recept met jullie! 

Ingrediënten voor de 'Jappie Dog'

  • 1 hotdogbroodje, aan de bovenkant in gesneden
  • 1 hotdog, gegrild 
  • 1 eetlepel wasabimayonaise 
  • 1 theelepel furikake (sesam strooisel, te verkrijgen in de meeste toko's)
  • 1 eetlepel sesam dressing van Kewpie (te verkrijgen in de meeste toko's) 
  • Nori chips crumble
  • 4 dotjes sriracha saus 
  • sojasaus 

Bereiden:

  1. Verwarm de hotdog op een grill of in de grillpan. Leg het broodje hier ook even op om lekker warm te worden. 
  2. Vul een pipetje met sojasaus. Je kunt er ook voor kiezen om de sojasaus er later overheen te druppelen. 
  3. Smeer de wasabimayonaise in de binnenkant van het broodje uit. 
  4. Leg hierin de gegrilde hotdog, en lepel de sesamdressing er overheen. 
  5. Maak de Jappie Dog af door de furikake er overheen te strooien. Vervolgens een aantal dotjes srirachasaus over de hotdog te verdelen. Maak af met de nori chips. 
  6. Prik het pipetje in de dog en serveer uit. 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.