Waar komt de naam van deze ultieme klassieker nu eigenlijk vandaan?
Is het recept ooit bedacht door een vrouw die Suzette heet? Of klonk dat gewoon lekker? We kennen allemaal het dessert crêpe Suzette, maar hoe komt deze heerlijkheid nu eigenlijk aan haar naam?

Of het helemaal waar is weten we natuurlijk niet, maar volgens de legende komen deze dunne flensjes met geflambeerde sinaasappelsaus zo aan haar naam. Oké, er zijn echt meer verhalen dan deze, maar deze vonden we zo mooi dat we hem graag als waarheid aannemen.
Op een mooie dag in het jaar 1980 heeft de toenmalige prins van Wales een prachtige Franse dame uitgenodigd om hem te vergezellen bij het diner. Je kunt uiteraard al raden hoe deze Franse schone heette: Suzette. Het dessert werd opgediend; flensjes met sinaasappel, room en sinaasappellikeur. Toen de ober kwam aanrijden met de crêpes op een warmhoudplaat, vatte de sinaasappellikeur vlam. Gelukkig reageerde de garçon zeer adequaat door het flensje dubbel te vouwen en hiermee de vlam te doven. Het dessert werd alsnog uitgeserveerd en de tafelgenoten waren zeer onder de indruk. De prins besloot in zijn enthousiasme de geflambeerde flensjes de naam van de mooie Suzette te laten dragen. Zo is de crêpe Suzette geboren.
Een mooi verhaal, toch? Kun je mooi vertellen als jij zelf eens crêpe Suzette maakt. Het recept vind je op onze website.