Verse groente zijn beter dan groente uit blik? Feit of Fabel?

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Verse groente gezonder dan groente uit blik... Feit of Fabel?

 

Het is algemeen bekend dat groente eten cruciaal is voor de ontwikkeling en het gezond houden van je lichaam. Maar maakt het uit of de groente die je eet vers zijn of uit blik komen?

 

Vitamine

In diverse groente zitten veel gezonde stoffen, denk hierbij aan:

  • Vitamine A
  • Vitamine C
  • Ijzer
  • Calcium
  • Foliumzuur
  • Etc.

De hoeveelheid van de stoffen hangt natuurlijk van het product dat je eet, want iedere soort heeft andere voedingswaarden.

Waarom moet je dagelijks groente eten?

Door dagelijks groente te eten verklein je het risico op hart- en vaatziekten. Het is niet geheel duidelijk hoe dit proces te werk gaat, maar het schijnt de combinatie van stoffen te zijn die ervoor zorgen dat je gezond blijft. Het is dus van belang om gevarieerd te eten. Inspiratie nodig voor meer variatie in je eetpatroon? Neem dan een kijkje op bij onze recepten (link) zodat jij lekker en gezond kan blijven eten.

 

Groente uit blik

Met groente uit blik is niks mis, het zit nog steeds boordevol vitamine en stoffen om je gezond te houden. De grote maar is dat voedsel uit blik ook bedoeld is om lang goed te blijven en lang zijn smaak te behouden, en dit wordt gedaan door zout en/of suiker er aan toe te voegen. Om deze reden wordt er aangeraden om blikken te kopen die zonder toegevoegde zouten en/of suikers zijn of natuurlijk lekker gezond te koken met verse groente.

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.