Ingrediënten voor de tosti met lamsgehakt:
- 200 gram lamsgehakt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- ½ theelepel komijnzaad, gekneusd
- ½ theelepel kaneelpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
- 2 eetlepels Turkse yoghurt
- 1 eetlepel extra virgine olijfolie
- Rasp van een kwart citroen
- 3 takjes munt, alleen de blaadjes aan dunne reepjes gesneden
- 1 teen knoflook, geschoond en fijn geraspt
- Een half Turks brood
- 4 plakken jonge schapenkaas
Extra benodigdheden:
Mengkom
Koekenpan
Rasp
Bereiden:
- Meng het lamsgehakt met de gesnipperde ui en specerijen, maak het gehakt op smaak met peper en zout.
- Bak in een ruime koekenpan het gemende gehakt rul in olijfolie. Laat het gehakt daarna iets afkoelen in een mengkom op de werkbank.
- Om de frisse muntsaus te maken meng je de Turkse yoghurt met extra virgine olijfolie, citroenrasp, gesneden munt en knoflookrasp. Maak de saus op smaak met peper en zout.
- Snijd het Turkse brood open en bedek de bodem met het lamsgehakt. Verdeel op het gehakt de schapenkaas. Leg de bovenkant van het Turks brood op de schapenkaas. Besprenkel het Turks brood met olijfolie voor je het grillt in het tosti-ijzer.
- Serveer de tosti met lamsgehakt met de frisse muntsaus.
Tip: kun je geen lamsgehakt krijgen dan kun je halfom gebruiken als alternatief.
De tosti met lamsgehakt komt uit het boek: Tosti's met een twist
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld