Turks brood tosti met lamsgehakt en verse muntsaus

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

turks brood tosti

Ingrediënten voor de tosti met lamsgehakt:

  • 200 gram lamsgehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • ½ theelepel komijnzaad, gekneusd
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels Turkse yoghurt
  • 1 eetlepel extra virgine olijfolie
  • Rasp van een kwart citroen
  • 3 takjes munt, alleen de blaadjes aan dunne reepjes gesneden
  • 1 teen knoflook, geschoond en fijn geraspt
  • Een half Turks brood
  • 4 plakken jonge schapenkaas

 

Extra benodigdheden:
Mengkom
Koekenpan
Rasp

 

Bereiden:

  1. Meng het lamsgehakt met de gesnipperde ui en specerijen, maak het gehakt op smaak met peper en zout.
  2. Bak in een ruime koekenpan het gemende gehakt rul in olijfolie. Laat het gehakt daarna iets afkoelen in een mengkom op de werkbank.
  3. Om de frisse muntsaus te maken meng je de Turkse yoghurt met extra virgine olijfolie, citroenrasp, gesneden munt en knoflookrasp. Maak de saus op smaak met peper en zout.
  4. Snijd het Turkse brood open en bedek de bodem met het lamsgehakt. Verdeel op het gehakt de schapenkaas. Leg de bovenkant van het Turks brood op de schapenkaas. Besprenkel het Turks brood met olijfolie voor je het grillt in het tosti-ijzer.
  5. Serveer de tosti met lamsgehakt met de frisse muntsaus.

 

 

Tip: kun je geen lamsgehakt krijgen dan kun je halfom gebruiken als alternatief. 

 

De tosti met lamsgehakt komt uit het boek: Tosti's met een twist

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.