Onze Home Made Chef Denise maakt een heerlijke spinaziesalade en vertelt jullie hoe je het perfecte eitje kookt. Voor het perfecte eitje zijn er eigenlijk maar drie spelregels, benieuwd welke dit zijn? Bekijk de video!
Wil je meer kookvideo's zien? Neem dan een kijkje op onze video pagina.
?
Ingrediënten voor de spinaziesalade:
- 4 eitjes uit de koelkast
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 1 naan
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- 50 gram zwarte olijven
- 2 eetlepels kappertjes
- Zonnebloemolie
- 400 gram spinazie
- 1 eetlepel balsamico glaze
- 100 gram geitenkaasbolletjes
- Olijfolie
Extra benodigdheden:
Grillpan
Bereiden:
- Vul een pan met kokend water, zet de pan op het fornuis en kook de eieren exact 7 minuten.
- Haal de eieren uit het kokende water en laat ze even schrikken onder de koude kraan. Pel vervolgens de eieren.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
- Toast het naan in de broodrooster of bak het in de oven goudbruin.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de olijven in ringen.
- Verhit een scheutje olie in diepe pan. Dep de karpertjes droog en frituur de kappertjes tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Maak de spinazie aan met de balsamico glaze.
- Verdeel de spinaziesalade op het bord. Snijd de eieren in partjes en verdeel de geitenkaasbolletjes, pijnboompitten, olijven, zongedroogde tomaatjes, kappertjes over de salade.
- Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
Samenwerkingen:
Tokyo Design Studio
Season Flowers Amsterdam
Selsiuz
Te zien in de video:
Bettine
Pataks
Scanpan
Wartmann
ATAG
Le Creuset