Saté Udang

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

saté udang

Ingrediënten voor de saté udang:

  • 16 grote gamba’s, gepeld en schoon
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 kemirinoten, gehakt en geroosterd 
  • 1 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel laospoeder
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

 

Extra benodigdheden:
Satéprikkers
Barbecue

 

Bereiden:

  1. Roer in een kom alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. 
    Meng de garnalen erdoor en laat ze minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Neem de garnalen uit de marinade en rijg ze aan 8 satéstokjes.
  3. Rooster de saté udang boven de barbecue of onder een hete grill in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Keer de stokjes regelmatig.

 

Tip: lekker om te serveren bij rijst en Atjar.

Het recept voor sate udang komt uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen