Salade met gepocheerde zalm en dillemayonaise

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Home Made Chef Denise maakt een heerlijk stukje gepocheerde zalm. Benieuwd hoe zij dit doet? Bekijk dan snel de video!

Ingrediënten voor de salade met gepocheerde zalm en dillemayonaise:

  • 4 centimeter gember
  • 1 stengel citroenglas
  • Mespuntje saffraan
  • 1 groentebouillonblokje
  • 800 gram zalm in plakjes
  • 8 groene asperges
  • 4 stronkjes little gem
  • Olijfolie om in te bakken
  • ½ bosje radijsjes
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • Zout en peper

 

Dillemayonaise

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 bosje dille 
  • Zout en peper
  • 1 citroen

 

Extra nodig: 
Waterdichte pot

 

Bereiden:

  1. Snijd de specerijen in stukken en meng met de saffraan en het groentebouillonblokje in de waterdichte pot. Schenk er kokend water op uit de kokend waterkraan.  
  2. Laat het kruidenmengsel kort trekken en giet vervolgens over de zalmplakjes, zodat ze langzaam garen. Dit duurt slechts enkele minuten.
  3. Snijd de onderkanten van de groene asperges en blancheer ze kort onder de kokend waterkraan. 
  4. Snijd de little gem in parten, besprenkel met olijfolie en grill ze met de asperges om en om.
  5. Snijd de radijsjes en cherrytomaatjes in partjes. Meng met de little gem en asperges. 
  6. Meng de mayonaise met de dille en breng op smaak met zout, peper, citroenrasp- en sap.
  7. Breng op smaak met zout en peper. 
  8. Serveer de salade met de gepocheerde zalm, met de little gem, radijsjes, cherrytomaatjes en met de dillemayonaise. 

Eet smakelijk!

Wil je nog meer recepten en video's van onze Home Made Chef Denise zien? Klik dan hier.

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.