Ras echte Rotterdammers, dit zijn de beste koffietenten van de mooie Rotstad!

Bakkie bruin goud van eigen bodem
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Onze mooie Rotstad kent een paar rasechte, Rotterdamse parels waar je kunt genieten van een heerlijk bakkie bruin goud. De stad aan de maas heeft binnen en nét buiten het centrum geweldige brunch-, lunch-, en koffietentjes zitten die van Rotterdamse bodem zijn, waar je allemaal zo naar toe kén lopen te lopen.

Man met bril koffie

In Noord zit onze eerste favoriet. In het rijksmonument de ‘Hofbogen’, vindt je Man Met Bril Koffie. Ze branden hun eigen koffie zodat ze de touwtjes zelf in de hand houden en dat willen ze niet voor niets, want in Rotterdam waren ze een van de eerste en beste. Het eerste jaar wonnen ze ongeveer alle koffieprijzen die je in Nederland kunt winnen en dat proef je. Je kén ervan uitgaan dat je daar je dag begint met een goed bakkie pleur!

Man met bril koffie | Vijverhofstraat 70

Giraffe Coffee

Fietsen + Koffie = Giraffe coffee. Of je nou een professionele fietser bent of een amateur op een swap of van Moof, bij Giraffe geven ze veel om dit stalen ros. En om koffie. En om jou. Die combinatie is terug te vinden in hun bar en store op de Hoogstraat. Zij staan erom bekend dat ze de mooiste pareltjes (lees: bonen) uitzoeken in Midden en Zuid-Amerika, Afrika en Indonesië. Die parels worden hier gebrand, Rotterdamser wordt het niet. Funfact: de giraffe staat voor de hoge kwaliteit van de bonen ;)

Foto's: @Giraffecoffeehoogstraat | Hoogstraat 46a

Dudok

Voor de beste appeltaart bij de koffie ga je natuurlijk naar Dudok! Je hebt ‘t vast wel een keer (of 100) gehoord en gelezen maar ‘t is echt zo, ook wij kunnen dit bevestigen. Geloof je ons niet? Ga het lekker zelf proeven want je weet niet wat je mist (totdat je ‘t hebt gehad). Naast de appeltaart hebben ze niet alleen een Red-velvettaart maar ook een Yellow of black variant (to die for) én nog 10 andere taarten en lekkernijen in het assortiment van hun eigen patisserie.

Rotterdam zitten inmiddels al 3 vestigen van Dudok, plus een patisserie waar je ‘n hele taart kan halen om het thuisfront mee te verblijden. Ook Den Haag en Arnhem mogen van geluk spreken met een vestiging in de stad.

Foto's: @Dudokrotterdam | Meent 88

Bertmans

Quinoalovers en bloemkoolburger fans krijgen zeer waarschijnlijk knikkende knieën als ze de kaart zien bij Bertmans. Hun keuken is erg gevarieerd en houd met iedereen rekening. Van Glutenvrij tot aan vegan en van smoothies in regenboogkleuren naar bubbels en wentelteefjes bij de brunch. Ga er heen als je wilt genieten van een slow morning in de stad en geniet van de rustgevende vibe. Want daar is iedereen wel eens aan toe.

Foto's: @Bertmansrotterdam | Kareldoormanstraat 292

Served

Niet een maar twéé koffietenten midden op de Coolsingel. Met hun frisse, groen-blauwe uitstraling, maken ze voor jouw de perfecte koffie’s to go or stay evenals juiches, salades en sandwiches. Yes, served got it all. Echt allemaal? Ja, want de jonge barista’s zijn ook nog eens super vriendelijk. En ben je binnenkort net zo lyrisch over deze tent als dat ik ben en wil je er het liefst elke dag je greenies naar binnen slurpen of je koffietje drinken? Vergeet dan niet te sparen met het puntensysteem! Dan pak je ‘n keer een gratis plak cake of sandwich mee.

Served | Coolsingel 8 of 60D

Sajoer

Na een lesje Rocycle (‘n hip lesje spinning voor de lezers uit de provincie) haal ik mijn detox sapje met bijpassende smoothie bowl bij Sajoer. ’N Koffie en een gembershotje to go en ik ben helemaal wakker. De sappen bij deze juicebar hebben geen studentenprijzen maar geven je wel een boost.

Foto's: @sajoer | Botersloot 46a | Statenweg 141d

Koekela

de no-nonsense aanpak van Rotterdam gecombineerd met hun Amerikaanse invloeden, dus als je een beetje kunt rekenen…reken er maar op dat je bij Koekela lekkere taart, chocolate chip cookies en andere zoetigheid kan krijgen. En dat al sinds 2003 in hartje Rotterdam. Dus zin in een bakkie maar nog meer zin in zoetigheid? Loop, nee, ren dan naar Koekela! Ook hier is kans op keuzestress aanwezig maar dan neem je toch iets mee, voor thuis bij de koffie?

Foto's: @Koekelabakery | Nieuwe Binnenweg 79a

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.