Nieuwe Home Made Chef, juutlovesfood!

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Ha lieve mensen, 

Wat bijzonder en vooral ontzettend tof om me via dit inspirerende platform aan jullie voor te mogen stellen.

Jutri is mijn echte naam maar onder de naam juutlovesfood deel ik sinds een paar jaar mijn dagelijkse kookcreaties op Instagram.

Pasta's, salades, broodjes, soep of zoetigheid, alles waar mijn smaakpapillen blij van worden deel ik en uiteraard hoop ik dat ik jullie daarmee inspireer om ook in de keuken aan de slag te gaan. 

Hoewel ik een omnivoor ben, ligt mijn hart bij de plantaardige keuken. Kleurrijke gerechten met veel verse groenten, lekkere (verse) kruiden, goede vetbronnen en plantaardige eiwitten maken mij blij en zijn helemaal juutlovesfood. 

Ik ben dol op alles wat groeit en bloeit. Mijn vader is bioloog en mijn moeder een fervent natuurliefhebster, dus de liefde hiervoor is met de paplepel ingegoten. Regelmatig duik ik de bossen in op zoek naar eetbare wilde planten en bloemen. Vervolgens gebruik ik die om mijn gerechten iets extra's te geven.

juut loves food

Hondsdraf, in het Engels ground ivy genoemd, heeft een speciaal plekje in mijn hart, want het was het eerste wilde plantje dat ik zelf kon herkennen. Dit plantje komt veel voor in Nederland en houdt van zowel schaduw als zon. Het best doet de hondsdraf het op licht beschaduwde plekken waar het niet te vochtig is en de grond rijk aan voeding. De paarse bloemetjes smaken zoetig, de bijen en hommels zijn er dol op! De blaadjes hebben de vorm van niertjes en smaken naar een mix van munt, rozemarijn en netel. Leuk om te vertellen is dat sinds dit jaar mijn tuin er vol mee staat, dus ik kan mijn lol op. 

Heel bijzonder voelt dat, je eigen eten bij elkaar plukken. Het maakt me dankbaar en ik voel me hierdoor enorm verbonden met de natuur. De natuur is dan ook echt mijn grootste inspiratiebron. 

juut loves food

Wat kun je verwachten van mij op dit platform?
Uiteraard ga ik plantaardige (vegan) recepten delen. Daarnaast zal er ook regelmatig een blog voorbijkomen over alles wat mijn bezig houdt met betrekking tot voeding. Filmpjes staan ook in de planning. Ik ga jullie bijvoorbeeld meenemen op een van mijn foerageeravonturen en laten zien hoe ik sommige van mijn recepten klaarmaak. 

Ik heb er enorm veel zin in, jullie ook? Tot snel!

Liefs,

Jutri

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.