Nieuwe foodtrend gespot: hartige yoghurt

Home Made Chefs

Er is een nieuwe trend uit Engeland over komen waaien, de ‘savoury yoghurt’ ofwel hartige yoghurt zien we steeds vaker voorbijkomen. Er zijn veel variaties, zo heb je de yoghurt met avocado, paprika en zalm of yoghurt met zongedroogde tomaat, olijf en peterselie.

Nu hoor ik je denken ‘waarom zou yoghurt met olijf nou lekker zijn, yoghurt hoor je toch te combineren met zoet?’. Nou, dat hoeft dus helemaal niet. Denk maar eens aan al die sauzen die we maken met Griekse yoghurt, die vinden we heerlijk en zijn ook hartig.

Het is aan te raden om Griekse yoghurt te gebruiken voor deze savoury yoghurt, deze yoghurt bevat namelijk 40 procent minder suiker en 38 procent minder natrium (zout) en meer dan twee keer zoveel proteïne dan traditionele yoghurt. Hierdoor is het een onwijs gezonde lunch, wanneer je deze yoghurt combineert met groenten, peulvruchten en bonen.

Toch klinken de volgende toppings in combinatie met Griekse yoghurt helemaal niet verkeerd:

- Zalm, dille, peper en citroen of avocado
- Bietjes en verse munt
- Geroosterde aubergine, chili en tomaat
- Tomaat, basilicum, pest en pijnboompitjes
- Komkommer, olijf en origano
- Hollandse garnaaltjes, snoeptomaatjes en komkommer

Wij zijn heel erg benieuwd hoe jullie denken over deze combinaties en deze foodtrend.

Nog niet helemaal overtuigd van deze savoury yoghurt, maar wel trek gekregen? Neem dan eens een kijkje op onze lunch categorie, misschien vind je daar een ander hartig recept, dat iets vertrouwder is dan deze nieuwe trend;). 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie