Nasi Goreng op tropische wijze

Er zijn 1001 en manieren om een nasi goreng te maken, met deze versie maak je er een tropisch feestje van! 

Nasi goreng

Ingrediënten voor de nasi goreng:

  • 400 gram gekookte rijst van gisteren 
  • 4 kippendijen zonder bot 
  • 1 mango
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine prei
  • Arachideolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150 gram worteljulienne 
  • 250 gram diepvries erwten (ontdooit)
  • 100 gram garnalen
  • 80 gram roomboter
  • 4 eieren

 

Extra benodigdheden:
Wok
Koekenpan

 

Bereiden:

  1. Verkruimel de rijst, zodat je mooie droge losse korrels hebt.
  2. Snijd de kippendijen in blokjes.
  3. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  4. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in gelijke blokjes. 
  5. Halveer en was de prei. Snijd de prei in halve ringen. 
  6. Verhit een scheutje olie in brede pan. Bak de kippendijen met de knoflook- en gemberpoeder om en om circa 4 minuten. 
  7. Voeg de rijst en de prei toe en bak circa 4 minuten. 
  8. Voeg de worteljulienne, erwtjes, rode paprika, garnalen toe en bak door. 
  9. Meng als laatste de mango en roomboter door. 
  10. Bak de eieren in een koekenpan en serveer bij de nasi goreng.

Ben je na het bereiden van de nasi goreng helemaal in to de Aziatische keuken, dan hebben wij een aantal heerlijke recepten voor jullie verzameld. 

Het recept voor de tropische nasi goreng is afkomsting uit het boek: Wokking Lekker

 

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest