Makreelfilet met chorizo en snoeppaprika's

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

De Mediterraanse makreelfilets zijn lekker als onderdeel van een salade of als een bijgerecht bij een tapasplankje. 
makreelfilet

Ingrediënten voor de makreelfilet:

  • ¼ citroen rasp
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 makreelfilets, zonder graat
  • 16 dunne plakjes chorizo
  • Peper en zout, naar smaak
  • 10 snoeppaprika’s

 

Bereiden:

  1. Meng de citroen en knoflookrasp door de olijfolie.
  2. Snijd de makreelfilets aan de velkant op 4 plekken iets in en stop in ieder sneetje een dun plakje chorizo. Wrijf de filets in met de olie. En breng ze op smaak met peper en zout.
  3. Leg de snoeppaprika’s in de bak van de Airfryer, rooster ze alvast 7 minuten op 180°C graden. Zet er daarna het grillrekje bovenop en leg daarop de gemarineerde makreelfilets met de velkant naar boven. Grill de filets nog 4 minuten mee in de Airfryer. 

 

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.