De Mediterraanse makreelfilets zijn lekker als onderdeel van een salade of als een bijgerecht bij een tapasplankje.
Ingrediënten voor de makreelfilet:
- ¼ citroen rasp
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 makreelfilets, zonder graat
- 16 dunne plakjes chorizo
- Peper en zout, naar smaak
- 10 snoeppaprika’s
Bereiden:
- Meng de citroen en knoflookrasp door de olijfolie.
- Snijd de makreelfilets aan de velkant op 4 plekken iets in en stop in ieder sneetje een dun plakje chorizo. Wrijf de filets in met de olie. En breng ze op smaak met peper en zout.
- Leg de snoeppaprika’s in de bak van de Airfryer, rooster ze alvast 7 minuten op 180°C graden. Zet er daarna het grillrekje bovenop en leg daarop de gemarineerde makreelfilets met de velkant naar boven. Grill de filets nog 4 minuten mee in de Airfryer.
Uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld