Maaltijden aan huis volgens de Schijf van Vijf

Je zit lekkerder in je vel
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Als je gezond en verantwoord wilt eten, dan houd je rekening met de Schijf van Vijf. Wanneer je dit doet, dan weet je zeker dat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt, namelijk vitaminen en mineralen, gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten. Alle belangrijke voedingsstoffen kun je halen uit de producten die je gebruikt uit de Schijf van Vijf. Toch kan het best lastig zijn om je recepten samen te stellen vanuit deze leidraad. Dit wordt nog moeilijker wanneer je ook goed gevarieerd wilt eten. Je hebt dus meerdere recepten nodig die aan de Schijf van Vijf voldoen. Wil je het jezelf een beetje makkelijker maken? Dan kun je nu ook maaltijden aan huis krijgen volgens de Schijf van Vijf. Wat zijn daar nu de voordelen van?

 

1. Je geniet van uitgebalanceerde voeding

Eten volgens de Schijf van Vijf is belangrijk voor je gezondheid, om zeker te zijn dat je alle essentiële voedingsstoffen kunt halen uit wat je nuttigt. Kies je voor kant en klare maaltijden aan huis die gebaseerd zijn op de Schijf van Vijf, dan weet je zeker dat je kiest voor uitgebalanceerde voeding waar je alles uit kunt halen wat je nodig hebt voor een goede gezondheid. 

 

2. Je beschermt jezelf tegen diverse aandoeningen

Wanneer je eet volgens de Schijf van Vijf, dan zorg je voor een goede ondersteuning van de gezondheid. Dit betekent ook dat je jezelf beschermt tegen diverse aandoeningen. Je wordt minder snel verkouden en krijgt minder snel de griep, eenvoudigweg omdat je lichaam sterker is. Je immuunsysteem werkt gewoon beter. Daarnaast loopt je ook minder risico op diabetes, hart- en vaatziekten en diverse vormen van kanker. 

 

3. Je blijft beter op gewicht

Op gewicht blijven is voor veel mensen lastig. Sommige mensen hebben ‘aanleg’ om snel zwaarder te worden, andere mensen worden over langere periode steeds ietsje zwaarder. Voor iedereen is het belangrijk om een gezond gewicht te behouden. Eten volgens de Schijf van Vijf helpt hierbij. De producten die hierin te vinden zijn, zijn namelijk rijk aan alle belangrijke voedingsstoffen, maar arm aan calorieën. Dit betekent dus ook dat je beter in staat bent om af te vallen als je eet volgens de Schijf van Vijf. 

 

4. Je zit lekkerder in je vel

We mogen het psychologische aspect zeker niet vergeten. Gezond eten biedt namelijk ook mentale voordelen. Je zit gewoon veel beter in je vel als je gezond en uitgebalanceerd eet. Je voelt je blijer, vrolijker en fitter. Doordat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, profiteer je van een hoger energieniveau. Deze energie zorgt ervoor dat je je op alle vlakken gewoon een stuk lekkerder voelt. Dat is ook heel belangrijk!

 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen