Lunch, diner, beachclubs en borrel: dé hotspots van Ibiza

Sterre

Afb: Es Ventall

 

Ibiza & Home Made Chefs, een long-lasting love affair. Een groot deel van de redactie durft te zeggen dat ze een stukje van hun hart hebben afgestaan aan dit eiland en als je er geweest bent, weet je precies waar we het over hebben. Van bescheiden verborgen pareltjes tot het zien en gezien worden met de crème de la crème van de Balearen. Wij tippen je de lekkerste restaurants en de beste beachclubs van Ibiza, waaraan ook jij gegarandeerd je hart verpand. 

 

Es Ventall

De fysieke vertaling van een hidden gem midden in Sant Antoni. Een foto idylische binnentuin van Es Ventall zegt meer dan duizend woorden. Een lunch of diner, mét Michelin beoordeling, onder een honderdjaar oude vijgenboom, zeg zou zelf? Het hout gestookte fornuis drukt zijn eigen stempel op het eten, wat een frisse kijk biedt op de traditionele keuken van Ibiza. Wij vielen zélfs als een blok voor het brood, wat weer gemaakt werd van de vijgen die daar groeiden. 

> Es Ventall, Sant Antoni

 

 

Elements

Aan de noordkant, aan een van de meest iconische stranden van Ibiza, vindt je Elements. Niet alleen een restaurant of beachclub te noemen, maar meer een lifestyle diep geharmoniseerd met de natuurlijke strandomgeving. Elements is hetgeen waar je aan denkt bij de oude hippie cultuur: het echte alternatieve eilandgevoel wat getypeerd wordt door gerecyclede materialen samengesmolten met het supermoderne wat leidt tot een ontspannen sfeertje. Als de avond valt verandert deze zen omgeving in een plek waar Ibiza om bekend staat: een avond vol entertainment. 

 

Tip! Op zondagen vind je op dit strand trommelaars die de zon ‘wegtrommelen’, wat een heel bijzondere beleving met zich meebrengt. Elements is een perfecte aansluiter om de avond af te toppen met een hapje of een borrel.

> Elements, Cala Benniras

 

Sunset Ashram 

Zeg je spectaculaire zonsondergang, dan zeg je Ibiza, maar zoals bij Sunset Ashram heb je ‘m nog nooit gezien. Een 270 graden uizicht op de baai van Cala Comte biedt met uitstek de beste plek om de dag in de nacht over te zien gaan. De laid-back bohemian sfeer in de inrichting doet eer aan de omgeving. Dit gecombineerd met Asian fushion kitchen zorgt ervoor dat je niet weg bent te slaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de cocktails…

> Sunset Ashram, Cala Comte

 

La Paloma

In het midden van het eiland vind je deze heuse oase. Een familierestaurant dat in de loop der jaren het grote publiek heeft weten te veroveren en door haar pittoreske look en feel in de spotlights staat. Als je naar richting La Paloma rijdt sta je - spreekwoordelijk – in Italië en eet je dus (grotendeels) van een Italiaanse kaart. Extra leuk detail: veel versproducten die je voorgeschoteld krijgt eet je uit eigen tuin. Een soort La Paloma Produce eigenlijk en de ultieme versbeleving.  Wij waren er ’s middags maar we hebben van horen zeggen dat het ’s avonds in het meest romantische plekje veranderd, lees: dineren tussen verlichte sinaasappelbomen. Daar hoeft geen Cupido meer aan te pas te komen. Wij hadden al het geluk van de wereld toen we zonder reservering als eerste en laatste plaats mochten nemen. Wil je dus zeker zijn van een plekje? Vergeet dan niet (ver) van tevoren te reserveren.

> La Paloma, San Lorenzo

 

  

El Olivo Mio

El Olivo Mio is waar je naartoe gaat als je opzoek bent naar drukte, gezelligheid, hectiek en vooral een hele hoop sfeer. Vooral in het hoogseizoen is dit de plek om jezelf te verliezen in het eeuwe oude ‘mensenkijken’. Als je geluk hebt zal je een stoet aan dansers, acrobaten en muziekanten zien passeren die het entertainment van de avond ernstig serieus nemen. Buiten is where the magic happens, maar vergeet niet om een om kijkje binnen te nemen. Het decor nemen ze erg serieus, zelfs het toilet is een bezoekje waard.

> El Olivo Mio, oude Centrum Ibiza stad

 

 

El Chiringuito

El Chiringhuito is een beachclub zoals je een beachclub in Ibiza in gedachten hebt: een boho-chique inrichting (die je het liefst direct thuis zou willen instaleren), luxe, sfeer en een goede keuken. Met fantastisch comfortabele strandbedden en zelfs een klein winkeltje is dit een aanrader voor een dagje ultiem relaxen. Duurt het nog even voordat je koers naar het zonnige Ibiza zet? Beachclub8 in Rockanje heeft aan El Chiringuito een groot voorbeeld genomen en is dus een uitstekende plek om het flaneren te oefenen. 

> El Chringuito, Sant Joseph de Sa Talaia

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie