Kook de sterren van de hemel met het thuis menu van Boven de Rivieren

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

 Normaal zou Joy een speciale gelegenheid vieren met een lekker etentje buiten de deur, maar we weten allemaal dat zorgeloos uiteten er op het moment niet in zit. De oplossing; diverse restaurants in de buurt van haar woonplaats Woudrichem bieden take-away thuismenu’s aan. Dit is natuurlijk niks nieuws en wordt door het gehele land aangeboden, zo kunnen we toch de lokale horeca een hart onder de riem steken en genieten van al het lekkers dat zij te bieden hebben. 

 

To the point, het menu. Vier heerlijke gangen, voor ieder wat wils. Om alvast de grootste honger te stillen kun je genieten van een vers afgebakken broodje met grasboter. Het voorgerecht is een gerookt stukje zalm met rivierkreeftjes, bavarois van doperwt, zoetzure groenten en een saus van vadouvan. Het gerecht wordt koud gegeten, het enige dat je dus hoeft te doen is van het bord een schilderijtje maken. Is goed gelukt, toch?! 

Een soepje van gele curry met een heerlijke gamba in het midden, gegarneerd met bosui en gefrituurde uitjes. Een simpel gerecht om af te maken, je verwarmt het soepje in een pannetje en de gamba in een zakje in heet water, maar de smaak is top!

Zelf ben ik geen fan van witlof, maar de gekarameliseerde witlof bij het hoofdgerecht heeft mij van gedachten doen veranderen. Samen met de botermalse hertenfilet, de sappige sukade, puree van pastinaak, biet en een saus van kaneel, was dit gerecht heel winters en ontzettend smaakvol. 

Als tegenhanger van het ontzettend winterse hoofdgerecht was het nagerecht fris en zurig. Een combinatie van diverse citrussmaken in de vorm van een parfait, gel en een gelei, met stukjes bloedsinaasappel en mandarijn. Voor de bite wat kruim en een heerlijk biscuitje. De zachte sponscake maakte het geheel af. 

Al met al was het een heerlijk thuismenu dat heel goed te bereiden is. Het merendeel hoeft enkel opgewarmd te worden in een pannetje met water. Het enige dat je nog echt helemaal zelf moet bereiden is de hertenfilet, welke je naar eigen gewenste garing kunt bakken. 

Woon je in de buurt van Sleeuwijk en wil je zelf genieten van dit thuismenu? Neem dan een kijkje op de website van Boven de Rivieren. Woon je niet in de buurt? Geen probleem, door heel Nederland bieden diverse restaurants lekkere thuismenu’s aan. 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.