Je zou pittiger moeten eten... en dit is waarom!

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Wij geven je 6 redenen waarom jij vaker pittig zou moeten eten... 

Jij zou vaker pittig moeten eten. Oké, misschien doe je het al wel regelmatig. Maar wist je dat pittig eten een aantal voordelen heeft? Wij vertellen je 6 redenen waarom pittig eten goed voor je is! 

Het kan stress verminderen

Door het eten van pittig voedsel kun je de aanmaak van serotonine stimuleren. Dit is het feel-good hormoon in je lijf. Dus, pak de volgende keer lekker pittige nootjes om je goed te voelen! 

Het gaat ontstekingen tegen

In pittig eten zit een stofje dat capsaïcine heet. Dit stofje helpt onder andere het bloed door je lichaam te laten stromen, en werkt ook ontstekingsremmend. Dubbel handig dus! 

Het kan helpen tegen hoofdpijn

Hier komt het stofje capsaïcine weer om de hoek kijken. Het stilt namelijk pijn. Het wordt namelijk ook al jaren gebruikt als pijnstiller. Gecombineerd met caffeïne helpt het goed tegen hoofdpijn, zoals bijvoorbeeld door migraine. 

Het geeft je stofwisseling een boost 

Ja hoor, daar is ‘ie weer. De capsaïcine in pittig eten werkt goed voor je stofwisseling. Het zorgt er namelijk voor dat je je eten sneller verbrandt. 

Het is goed voor de stoelgang 

Beloofd, laatste keer dat we het over capsaïcine gaan hebben. Maar dit stofje zorgt er dus óók nog voor dat de stoelgang soepeler verloopt en wordt gestimuleerd. 

Het kan je bloeddruk verlagen

In rode pepers zit vitamine A en C. Deze versterken je bloedvaten. In combinatie met bovengenoemde voordelen van pittig eten zorgt dit voor gezonde hart- en bloedvaten en een stabiele bloeddruk. Het kan ook helpen bij je cholesterol. 

 

chilipeper pittig eten

Per ongeluk te veel spice aan je eten toegevoegd? Red je eten met deze tip: voeg zuivel toe aan je gerechten. De eiwitten in melk balanceren de stofjes die chilipeper heet maken een beetje uit. Gebruik melk, yoghurt of zure room om je gerecht letterlijk te blussen. 

Liever geen zuivel toevoegen? Dan kan suiker ook helpen om je gerecht uit te balanceren. Denk bijvoorbeekd aan honing of basterdsuiker. Of tomaten, die van nature zoet zijn. Ook een goede oplossing (hou je vast) is pindakaas. Dit romige geheel maakt het gerecht een stuk zachter, en ook smaakvol! 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.