It’s cocktail O’clock: zelf cocktails maken? Dit heb je allemaal nodig

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

"During a crisis, a cocktail hour can be almost any hour." - Ina Garten

Een cocktail gaat er bij de meeste mensen wel - zonder enige vorm van tegenstribbelen - in. Tijdens een avondje uit wordt zo’n drankje dan ook vaak besteld. Tip: wees geen dief van je eigen portemonnee en maak ‘m voortaan lekker zelf. Dit kan natuurlijk alleen als je over de juiste benodigdheden beschikt. Wat je precies nodig hebt; dat hebben we voor je op een rijtje gezet.

 

Shaker

Bij het maken van een cocktail worden verschillende dranken met elkaar gemengd. Met behulp van een shaker is dit een fluitje van een cent. Vandaar dat dit hulpmiddel niet mag ontbreken. Nadat alle dranken in de shaker zijn gegooid, worden de losse delen op elkaar geplaatst. Vervolgens moet je goed schudden, zodat de ingrediënten goed gemixt worden. Nadat je geschud hebt, open je de shaker voorzichtig. De inhoud schenk je vervolgens in een cocktailglas, zo ga je van drinks professional naar professional drinker!

 

Jigger

Wie denkt dat een shaker het enige hulpmiddel is dat je nodig hebt om cocktails te maken, heeft het mis. Wij raden je namelijk aan om ook een jigger in huis te halen. Deze term doet bij jou mogelijk geen belletje rinkelen, maar toch is de kans groot dat je er weleens eentje gezien hebt. De jigger is namelijk de kleine maatbeker die bartenders gebruiken om de verschillende dranken mee af te meten. Ze behouden je er - in principe - van om na 2 drankjes al onder tafel te liggen.  Jiggers hebben geen standaardmaat, maar zijn verkrijgbaar in diverse maten.

 

Strainer

Nog zo’n term die je waarschijnlijk niet direct iets zegt. Toch heb je hem eigenlijk wel nodig als je zelf cocktails wilt maken. De strainer is namelijk een zeefje dat je gebruikt bij het overschenken van de gemixte drank van de shaker naar het glas. Het barzeefje houdt ingrediënten tegen die niet in het glas mogen komen. Dit kunnen bijvoorbeeld ijsblokjes zijn, maar ook de pitten van vruchten.

 

Muddler

In cocktails worden vaak verschillende fruitsoorten en/of kruiden verwerkt. Om de smaken hiervan vrij te maken doe je er goed aan ze fijn te stampen. Een muddler helpt jou hier een handje bij. Als je dit hulpmiddel in huis hebt, merk je snel genoeg dat de cocktails veel sterker van smaak zijn. Vandaar dat een muddler ook zeker niet mag ontbreken als je zelf cocktails maakt, want wat zou je zonder zijn? Nee sterker nog, wat zouden de Mojito’s en Caipirinha’s zonder muddler zijn?
Glazen

Dus, ready to make some cocktails? De bovenstaande hulpmiddelen komen allen buitengewoon handig van pas. Maar zonder vleugels kan je niet vliegen en zonder glazen is het toch lastig om van cocktails te sippen. En wil je het écht goed doen? Dan ga je voor deze classic cocktailglazen. Een standaard frisdrank- of waterglas is immers not done. Ga je voor een cocktail met veel ijs erin, zoals een Dark ’n Stormy, mojito of tequila sunrise dan kun je het drankje ook serveren in longdrinkglazen.

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.