In de spotlight op Internationale Mannendag; onze chef Dirk Prins!

Home Made Chefs

Internationale mannendag; vandaag worden mannen even in de spotlights gezet. Wij van Home Made Chefs zetten onze keukenprins Dirk in het zonnetje. Hij vertelt waar hij zijn passie en inspiratie vandaan haalt om heerlijke recepten te maken. 

 Dirk

“Grootgebracht met de Indonesische keuken en van kleins af aan een liefhebber van de diverse smaken die deze met zich meebrengt. Samen met mijn Indonesische collega hebben wij het vaak over de gerechten die ons terug brengen naar tijd toen onze grootmoeders voor ons kookten. Dit zijn mooie momenten, omdat zij dezelfde gerechten op verschillende manieren klaarmaakten.

 

Hoewel ik altijd een groot liefhebber van de Indonesische keuken ben geweest, kwam mijn passie, om er zelf mee aan de slag te gaan, pas later. Toen ik mij ging ontwikkelingen als chef kwam ik in contact met een echte prof genaamd Agus. Hij vertelde mij over de prachtige en smaakvolle combinaties die je kan creëren als je de Indonesische keuken samenvoegt met de internationale keuken. Dit heeft mij geïnspireerd. De jaren daaropvolgend heb ik om deze reden veel geëxperimenteerd met Indonesische gerechten en ben ik deze keuken enorm gaan waarderen om haar diversiteit.

 

Om mijzelf verder te ontwikkelen en te verdiepen ben ik op reis gegaan naar meerdere dorpen in Indonesië, zogenoemde Kampungs. Hier heb ik de traditionele keuken mogen aanschouwen en proeven, dit was voor mij iets om nooit te vergeten.

 

Tegenwoordig houd ik mij bezig met receptontwikkeling, foodfotografie, het bedenken van heerlijke fusion combinaties en probeer ik mijn Indonesische roots in gerechten te verwerken. Ik heb veel ervaring opgedaan in de afgelopen jaren en ik kijk altijd weer uit naar nieuwe mogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen.”

 

Benieuwd naar de recepten van Dirk? Hou dan onze website in de gaten, want naast blogs gaat hij ook zijn heerlijke Indonesische fusion gerechten op ons platform droppen! 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie