Onze Home Made Chef Jadis is fan van frisse elementen in gerechten, het liefst combineert ze dit met structuur en iets pittigs. Dit gerecht is echt het ideale comfort food!
Ingrediënten voor de hotdog de luxe:
- 1 Unox (witte peper en venkel) of Hema rookworst
- 2 witte of bruine broodjes
- 100 gram gekookte zuurkool
- 2 eetlepels gefrituurde uitjes
- 1 eetlepel mierikswortel
- 2 eetlepels créme fraîche
- 2 eetlepels geraspte oude kaas
- ½ biologische citroensap & rasp
- Eventueel wat curry of Tabasco!
Bereiden:
- Vul de pan met kokend water uit de kokend waterkraan. Haal de worst uit de verpakking en leg in het hete water en verwarm de worst zonder te koken.
- Laat de zuurkool uitlekken.
- Meng de mierikswortel met de crème frâiche en breng op smaak met citroenrasp en -sap, zout en peper.
- Snijd de broodjes horizontaal doormidden en besmeer ze ruim met de mierikswortelcrème. Vul de broodjes met de zuurkool en een halve worst.
- Verdeel de overgebleven zuurkool over de broodjes en voeg eventueel wat tabasco toe en nog wat extra mierikswortelcrème.
- Serveer met gebakken uitjes, wat geraspte oude kaas en wat citroensap.
Voor meer lunchgerechten, klik hier.
Samenwerking:
Tokyo Design Studio
Selsiuz
The Lemon Kitchen
Te zien in de video:
Unox
Old Amsterdam
Kühne
Microplane