Home Made Chef Denise tipt: 5 onmisbare kookboeken!

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Denise Grootendorst is onze eerste Home Made Chef en een echte alleskunner.
"Als klein kind was ik al geobsedeerd door eten. Ik moest altijd iets speciaals en nieuws trakteren voor mijn verjaardag. Iets waardoor andere kinderen verrast zouden zijn en waarvan ze echt zouden genieten. Die obsessie heb ik doorgetrokken naar niet alleen het eten zelf, maar ook bereiden en bezig zijn met voedsel. "

Van eten word ik blij. Eten is voor mij een therapie. Als ik kook, vergeet ik de wereld om me heen. Dan ben ik volledig in connectie met mijn gevoel, intuïtief en ben ik uit mijn hoofd. Zit ik wel in mijn hoofd, ben ik verdrietig of voel ik me rot, dan duik ik de lade in op zoek naar lekker troostvoer, terwijl ik in diezelfde lade duik als er iets te vieren valt. En dat te vieren neem ik heel ruim; voor mij is iedere maaltijd, afspraak of ieder moment wel een reden om iets lekkers te maken en eten!
Een tijdje geleden startte ze haar eigen bedrijf: Den's Dinner. Naast haar baan als brand manager voor Patak's, waar ze campagnes bedenkt, samenwerkt aan nieuwe producten, verpakkingen en recepturen, werkt ze dus voor zichzelf. Met Den's Dinner is ze in te huren voor kookdemonstraties, kookvideo's, culinaire redacties en feesten en partijen. 

En vandaag deelt ze met ons haar 5 onmisbare kookboeken! 

Foto: Fem Schook (@fem_schook)

5 Kookboeken die volgens Denise onmisbaar zijn in de keuken:

1. Smaakvrienden.
Dit boek zou iedereen die houdt van koken en experimenteren moeten hebben. Het boek legt op een heel makkelijke manier uit hoe smaken, texturen en technieken werken. Er zitten heel makkelijke tools in. Zo kun je zien welke bereidingswijzen er zijn voor ieder stuk groente of fruit en welke producten uit iedere productgroep (zoals proteïnen, kruiden, zuivel, noten) perfect passen bij het product. Als je alle elementen meeneemt, heb je voor je het weet een gerecht met combinaties die zo perfect bij elkaar passen, dat het je omver blaast. Ik voelde me direct een sterrenchef bij het eerste gerecht dat ik had samengesteld!
Koop dit boek.

2. Andina. 
Dit boek doet mij enorm denken aan de prachtige reis naar Peru die ik in oktober maakte. Naast ceviche is Peruaans eten nog zeer onbekend. Ik verwacht (en hoop) dat de keuken een stuk populairder zal worden de komende jaren. Een topper uit dit boek is de Aubergine Quechua Tacu Tacu. Een friszure pittige aubergine op een quinoa en limabonenkoekje met verkruimelde feta. 
Koop dit boek.

3. Tiffin. 
Een kookboek dat ik in India heb gekocht. De kruidige gerechten, de variatie van de keuken en de rijke smaken, kleuren en de culturen. Het is een dik boek. Ik vind het heerlijk om er doorheen te bladeren op zoek naar inspiratie of een specifiek recept. De kulfi, Indiase ijsjes met kardemom en room, heb ik vorig jaar voor mijn verjaardag gemaakt. Ze zijn heerlijk!
Koop dit boek.

4. Twaalf Maanden Lekker Eten. 
Dit boek kreeg ik onlangs van een stel waarbij ik een private diner had gekookt thuis. Ik vertelde ze dat ik zo veel mogelijk met seizoen producten kookte en daarin nog af en toe gefopt werd doordat in onze supermarkten zoveel producten buiten het Nederlandse seizoen toch verkrijgbaar zijn. Ze gaven mij dit boek uit 1990 met een hoop oer-Hollandse recepten erin. Zodra de kruisbessen te koop zijn in juli ga ik de kruisbessenchutney maken.
Koop dit boek. 

5. Stadskookboek Rotterdam. 
Begin dit jaar ben ik na vijf jaar Amsterdam weer terugverhuisd naar Rotterdam. In dit boek staan recepten van Rotterdamse chefs, afgewisseld met informatie over horeca zaken en lokale producten. In vijf jaar is de stad enorm veranderd en dit boek heb ik echt nodig om, nu de horeca weer opengaat, Rotterdam opnieuw te verkennen. Op mijn wish list staat de Steak Tomate; een vegetarische steak tartare.
Koop dit boek.

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen