In Masterclass Desserts laat Home Made Chefs Danny zijn geheime passie voor dessert en toetjes zien.
Wat maar weinig mensen weten is dat Danny 7 keer heeft meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Patisserie. Daarnaast zette hij een patisserie Magazine op waarvoor hij door heel Europa reisde om allerlei zoete lekkernijen te proeven. In het boek vind je verschillende desserts variërend van een echte ouderwetse vla tot een soufflé. Alle recepten zijn duidelijk opgeschreven. Naast basisrecepten zoals een banketbakkersroom of een bavarois, staan er ook echte sterren desserts in het boek. Danny zijn nieuwste boek is verdeeld in de hoofdstukken Klassiek, Feestelijk, Fruitig, Chocolade & Karamel, Oud-Hollands en IJs.
Op de redactie van Home Made Chefs waren wij benieuwd waarom Danny dit boek heeft geschreven en wat nu eigenlijk zijn favoriete recept is. Hieronder lezen jullie een aantal dingen die jullie nog niet wisten over Danny en zijn nieuwste boek.
Hoe lang duurde het schrijven van je boek Masterclass desserts?
Ik heb 2 jaar lang over het boek gedaan. Het is namelijk veel werk en de recepten zijn erg precies.
Chocolade of karamel? En waarom?
Chocolade en karamel zijn zoete zondes waar iedereen wel gek op is. Het is moeilijk om te kiezen, maar als ik moet kiezen dan ga ik toch voor chocolade. Het heeft een grotere diversiteit qua smaak dan karamel.
Wat is je favoriete recept uit je boek?
De broodpudding moet je echt proberen, voor iedereen te doen!
Hoe lang duurt het om alle recepturen te fotograferen?
We zijn er een dikke week mee bezig geweest.
Welk recept uit je boek heb je zelf het vaakst gemaakt?
Alle recepten zijn heel vaak gemaakt, ze komen uit de tijd dat ik nog patissier was bij sterrenzaken. Ik denk dat ik de banketbakkersroom wel 1000 keer heb gemaakt.
Welke desserts vinden je kinderen het lekkerst?
Mijn zoon Jermain is 1 jaar oud en vindt alles lekker, zolang het maar zoet is. Jones (5) is gek op de Pavlova en op de triffle en op de dame blanche en op de sneeuweieren en de sabayon en… eigenlijk vindt ze alles lekker.
Als je de rest van je leven nog maar één dessert mocht eten welke zou dat dan zijn?
Een perfect gemaakte crème brulleè van tonka bonen met vanille-ijs.
Met de recepten uit dit boek maak jij de blits tijdens een diner met vrienden. Het boek is 160 pagina’s dik, kost slechts 16,99 en je koopt het hier. Danny schreef eerder de boeken: Zoals alleen Oma dat kan, Wokking Lekker, Vet Lekker en Gourmetpret.
Uiteraard geven wij dit boek weg en zo kan je meedoen:
- Tag minstens twee vrienden waarvoor jij een van deze desserts gaat maken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Zorg ervoor dat je ingeschreven staat op de nieuwsbrief van Home Made Chefs.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Maak extra kans door deze post te delen op je insta story.
Dus, taggen maar en maak kans op Masterclass Desserts van Danny Jansen.
Op 18 december maken wij de winnaar bekend.