Hier kan je als veggie helemaal uit je dak gaan!

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Veggies opgelet! Dit zijn de vega(n) hotspots van het moment.

Vegetarisch eten wordt steeds populairder en is vrijwel overal mogelijk. Maar op deze plekken kunnen jij en al je vrienden pas echt genieten van veggie happen, dranken en andere lekkernijen. Op het moment is het natuurlijk niet mogelijk om lekker een hapje te eten, maar des te meer reden om deze hotspots in het zonnetje te zetten. Zullen we met z'n alle beloven dat we, als de horeca weer open mag, massaal een bezoek brengen aan onderstaande pareltjes? Of bestel bij je favo restaurant en steun nu de horeca! 

Veganjunkfoodbar

Een award-winning concept dat zich inzet voor de dieren, het milieu en de mens. Veganjunkfoodbar is begonnen met één vegan bar in Amsterdam West met het idee om junk food ook beschikbaar te stellen voor de mensen die vegan zijn. Het idee sloeg blijkbaar goed aan, want zij hebben in korte tijd vier andere vegan bars kunnen openen waarvan één in Barcelona. Dus ben je vegan maar heb je echt zin in een lekkere burger? Dan moet je hier wezen.

Staringplein 22 – Amsterdam

Veganjunkfoodbar

 

Foto is afkomstig van Veganjunkfoodbar

 

Mr. & Mrs. Watson

Dit restaurant staat bekend om de kaas en niet voor niets. Hun kaas is ook verkozen tot “Best Vegan Cheese”. Naast deze prestatie zetten zij zich ook in voor het behouden van het groen en schoon drinkwater. Zo planten zij voor elk gerecht dat zij serveren één boom, en voor ieder geserveerd liter water realiseren zij 1000 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Heb jij zin om eens lekker te genieten, en tegelijker tijd bezig zijn met het verbeteren van de wereld? Dan is dit the place to be.

Linnaeuskade 3h – Amsterdam

Mr. & Mrs. Watson

Foto is afkomstig van Mr. & Mrs. Watson

 

 Gare du Nord

Hier worden gerechten met lokale, seizoensgebonden en biologische ingrediënten bereid. Klinkt al gezond, toch? Buiten de gezonde maaltijden, is dit ook de plek om romantisch te dineren. Dit komt doordat je in een oud treinstel zit. Hier binnen is een gezellige sfeer waar jij en je geliefde kunnen genieten van 110% plantaardige gerechten.

Anthoniestraat 2 – Rotterdam

Gare du nord

Foto is afkomstig van Garde du nord

Oproer

Oproer is een trotse brouwerij dat niet alleen prachtige bieren brouwt. In hun brewpub maken zij onder andere natuurwijnen en speciale koffie. Maar naast deze geweldige dranken serveren zij ook vega(n) gerechten, het is ook aanraden om te blijven tot etenstijd, want dit plantaardige restaurant won in 2016 de welverdiende Vegan Awards. Dus als jij wilt genieten van lekker eten met fris biertje, ga dan eens langs.

CAB-Rondom 90A – Utrecht

Oproer

Foto is afkomstig van Oproer

Hagedis

Denk je er wel eens over hoe het zou zijn om weer te lunchen op school? Nou dat kan hier. Dit biologisch restaurant bevindt zich in een monumentaal schoolgebouw. Zij serveren hier een mix van seizoensgebonden, vegetarische, glutenvrije en vegan gerechten. Buiten het culinaire eten in een prachtig schoolgebouw kun je ook voor kiezen voor de take away, zo kan jij ook thuis op de bank genieten van alle lekkernijen die zij te verschaffen hebben.

Waldeck Pyrmontkade 116 – Den Haag

Hagedis

Foto is afkomstig van Hagedis

 

Meatless District

 

Zoals de naam al zegt, hier kom je geen vlees tegen. Met hun open keuken kun jij tijdens het eten kijken naar het spektakel, en beleef je hoe zij jouw gerechten klaar maken. Bovendien is dit restaurant zelfs zo populair dat ze een twee vestiging hebben geopend, dus reserveer een plekje voordat het is vol geboekt.

 

Bilderdijkstraat 65 – 67 – Amsterdam

 

Meatless District

 

Foto is afkomstig van Meatless District

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.