Hamburgerdag! Wij delen onze beste recepten en 12 dingen die je nog niet wist over de hamburger.

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Het is internationale hamburgerdag. En dat kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Want wie houdt er nou niet van een heerlijk broodje hamburger? Wij in ieder geval wel. Wij delen wat bijzondere feitjes, en onze 4 favoriete hamburger recepten. 

12 bijzondere feitjes over hamburgers:

  • De duurste hamburger kost €4500. Hij bevat o.a. Zwarte truffel, ganzenlever en Kobe-biefstuk en wordt geserveerd met een fles wijn uit 1990 in Las Vegas. 
  • Als we alle hamburgers die Amerikanen elk jaar eten op een lijn achter elkaar zouden leggen, zou deze minstens 32x de aarde rond gaan. Dat komt neer op gemiddeld 3 hamburgers per Amerikaan per week. 
  • De grootste hamburger ooit is in 2012 gemaakt. Black Bear Casino in Minnesota vestigde het record met een burger van 913 kilo en een diameter van 3 meter. 
  • De naam Hamburger komt van het Duitse stadje Hamburg. Maar de Hamburger werd pas echt beroemd toen Europese migranten richting de VS reisden. veel van hen reisden via Hamburg en aten daar nog snel een frikadel. Een gerecht dat veel gelijkenissen had met biefstuk, maar was gemaakt van gehakt, brood en uien. Dit gerecht maakte ook de overtocht en werd al snel razend populair in Amerika, waar het op de menukaart stond als zijnde ‘Hamburger Steak’. Dit gerecht is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste broodjes ter wereld.
  • Restaurant Honky Tonk maakte een ‘Glamburger’. Hierop zat eetbaar goud, kreeft, kaviaar, zwarte truffel, Kobe-biefstuk, hertenvlees en eendenei. Oh, en hij kostte ruim €1580,- Wij vragen ons af of ie wel lekker was… 
  • 63% van de mensen eet altijd frietjes bij zijn hamburger. 
  • De meest voorkomende kaassoort op een hamburger is cheddar. Hiernaast zijn bacon, tomaat, sla en ui de populairste toppings.  
  • In Texas is er een restaurantketen die wel hele bijzondere burgers serveert. Deze worden namelijk gemaakt van kangoeroe, bever of lama. 
  • McDonald’s verkoopt wereldwijd elke seconde 75 hamburgers. Dat zijn ruim 30 miljard hamburgers per jaar. 
  • In een dubbele whopper met kaas zitten een WHOPPING 923 calorieën. 
  • In Seymour, Wisconsin bestaat er een heuse ‘Hamburger Hall Of Fame’. Hier wordt het broodje geëerd. 
  • De Quadruple Bypass Burger van de Amerikaanse keten Heart Attack Grill is de hamburger met de meeste calorieën. Hij wordt gemaakt van 1,8 kilo rundvlees, 8 plakken kaas, 20 plakken bacon, 20 gekaramelliseerde uien, 8 plakken tomaat, mayonaise, mosterd en ketchup. En natuurlijk een broodje. Hij telt maarliefst 9982 calorieën. 

 

 

Na al deze bizarre feitjes kunnen wij wel wat ‘normale’ hamburgerrecepten gebruiken. Of althans, ze zijn niet normaal lekker, deze burgers!

1. BBQ BURGER.

Een echte classic, deze BBQ burger. Hier maak je mensen blij mee. Zet hem op een weekendavond op tafel en je dag kan niet meer stuk! 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

2. MEXICAANSE NACHO BURGER.

Wil je het een keer anders doen? Ga dan eens voor deze Mexicaanse burger! Lekker pittig met jalapeños en knapperig door de nacho chips. Deze wil je vandaag nog maken. 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

3. BLAUWE KAAS BURGER MET HONING, PEER EN RUCOLA.

Voor de fijnproevers en liefhebbers van blauwe kaas, deze burger! Heerlijk met knapperige peer en rucola, en zo vol van smaak door de blauwe kaas. Een winnaar! 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

4. BURGER MET BEARNAISESAUS EN EISALADE. 

Als je deze burger eens hebt geproefd, wil je nooit meer anders! Met versgemaakte eiersalade en romige bearnaisesaus is het misschien een beetje rommelig eten, maar welke burger niet… toch? 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

Al deze recepten komen uit het boek: Lekker Burgerlijk!

Samenwerkingen: 
Saskia Lelieveld 
Bowls & Dishes 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.