Ingrediënten voor de gewokte garnalen met chili-knoflooksaus:
- 125 gram rijstnoedels
- 2 paksoi, gewassen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 16 gamba’s, gepeld en schoongemaakt
- 1 rode ui, gepeld en in partjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 eetlepel palmsuiker, in korrels of versgeraspt
- 2 eetlepels chili knoflooksaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
Extra nodig:
Wok
Bereiden:
- Wel de rijstnoedels in kokend water.
- Snijd de paksoi in stukjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok op het vuur en bak de gamba’s vervolgens de rode ui 4 minuten. Voeg de paprika en paksoi toe en wok mee.
- Bestrooi met de palmsuiker
- Blus af met de knoflooksaus en de sojasaus.
- Laat de rijstnoedels uitlekken. Serveer de wok op de rijstnoedels.
Klik hier voor meer kookvideo's.