Weinig tijd, maar toch zin in een heerlijke lunch? Dan is onze gemakkelijke bagel met Japanse Zalmsalade de oplossing. In het filmpje laat Denise zien hoe je deze lekkere bagel maakt.
Ingrediënten voor de bagel met zalmsalade:
- 2 bagels
- 1 pakje roze zalm zonder huid en graat
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels wasabi saus
- 1 eetlepels wit sesamzaad
- 1 avocado
- 2 eetlepels roomkaas
- Mangosap
Extra nodig:
Oven
Koekenpan
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor en bak de bagels in circa 10 minuten krokant, laat ze daarna afkoelen.
2. Meng de zalm en de mayonaise lekker door elkaar.
3. Breng het mengsel van zalm en mayonaise op smaak met wat zout en peper en wasabi.
4. Rooster in een koekenpan de sesamzaadjes goudbruin.
5. Halveer de avocado’s en snijd ze vervolgens in plakjes.
6. Snijd de bagels doormidden en besmeer ze met roomkaas en doe daar bovenop de zalmsalade. Maak het geheel af met de geroosterde sesamzaadjes en de avocado plakjes.
7. Leg de bovenkant van de bagel op de avocado plakjes en schenk in het gaatje nog wat extra wasabi saus.
8. Serveer de bagel met zalmsalade met een glas mangosap als perfecte lunch.
Vragen over dit gemakkelijke lunch recept? Stel ze aan ons en één van onze Home Made Chefs zal je vragen beantwoorden.
Samenwerkingen:
Tokyo Design Studio
Te zien in de video:
Albert Heijn
Atag
John West
Remia
Lee Kum Kee
Verstegen
Natures Pride
Coolbest
Wil je helemaal op de Japanse tour? Dan hebben wij nog meer recepten met een Japans tintje. Deze vinden jullie hier.