Ingrediënten voor de frisse tabouleh:
- 1 groentebouillonblokje
- 250 milliliter kokend water
- 275 gram bulgur
- 1 komkommer
- 3 vleestomaten
- 1 bos bladpeterselie
- 1 bos munt
- 150 gram diepvrieserwtjes
- 100 gram granaatappelpitjes
Extra benodigdheden:
Kom
Bereiden:
- Los het groentebouillonblokje op in kokend water uit de kokend waterkraan. Wel de bulgur in de bouillon tot deze gaar is.
- Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
- Zet een klein kruisje in de onderkant van de tomaat. Houd de tomaten onder de kokend waterkraan tot het vel los begint te laten. Pel het vel eraf. Snijd tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pluk en hak de peterselie en de helft van de munt.
- Meng de diepvries erwtjes door de warme en gare bulgur. Meng de tomaten, komkommerblokjes, granaatappelpitten, munt en peterselie door de bulgur.
- Breng de frisse tabouleh op smaak met kaneelpoeder en olijfolie.
Tip: Serveer bij de frisse tabouleh een lekkerere kop verse munt thee.
Op zoek naar nog meer frisse salades? Klik dan hier.
Samenwerkingen:
Tokyo Design Studio
Selsiuz
Season Flowers Amsterdam