Frisse Tabouleh met Komkommer, Erwtjes en Munt

Denise

 

Ingrediënten voor de frisse tabouleh:

  • 1 groentebouillonblokje 
  • 250 milliliter kokend water
  • 275 gram bulgur
  • 1 komkommer
  • 3 vleestomaten
  • 1 bos bladpeterselie 
  • 1 bos munt
  • 150 gram diepvrieserwtjes 
  • 100 gram granaatappelpitjes

 

Extra benodigdheden:
Kom

 

Bereiden:

  1. Los het groentebouillonblokje op in kokend water uit de kokend waterkraan. Wel de bulgur in de bouillon tot deze gaar is. 
  2. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. 
  3. Zet een klein kruisje in de onderkant van de tomaat. Houd de tomaten onder de kokend waterkraan tot het vel los begint te laten. Pel het vel eraf. Snijd tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Pluk en hak de peterselie en de helft van de munt. 
  5. Meng de diepvries erwtjes door de warme en gare bulgur. Meng de tomaten, komkommerblokjes, granaatappelpitten, munt en peterselie door de bulgur. 
  6. Breng de frisse tabouleh op smaak met kaneelpoeder en olijfolie. 

 

Tip: Serveer bij de frisse tabouleh een lekkerere kop verse munt thee.

Op zoek naar nog meer frisse salades? Klik dan hier

Samenwerkingen:
Tokyo Design Studio 
Selsiuz
Season Flowers Amsterdam

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie