FOODHYPE: Dalgona koffie, oftewel 'whipped coffee'

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

FOODHYPE: DALGONA KOFFIE. 

Je hebt het misschien al wel voorbij zien komen op je Instagram feed. Dalgona koffie. Wat? Ja, het wordt ook wel 'whipped coffee' genoemd, en heel de wereld lijkt ervan in de ban te zijn. 
Waar je ook kijkt zie je filmpjes of foto's voorbij komen van mensen die het maken. We weten niet of het komt doordat iedereen zo veel mogelijk binnen moet blijven en daardoor nieuwe dingen gaat uitproberen (wat we trouwens heel erg aanmoedigen! Lekker de keuken in!), of dat het echt hét nieuwe ding is. Maar dat het óveral is, is duidelijk. 

Oké, maar wat is het eigenlijk?

We zochten het voor je uit. De naam 'Dalgona' komt uit Korea. Daar heb je een soort karamel snoepjes die 'Dalgona's' heten. En deze koffie smaakt precies zoals zo'n snoepje. Klinkt goed, toch? Het recept voor deze opgeklopte koffie is overigens heel normaal in Korea, daar wordt het al jaren gedronken. 

Maar hoe komt het dan dat het nu ineens zo populair is geworden? Wij denken na wat onderzoek dat het zo is gekomen. Een bekende Zuid-Koreaanse acteur dronk dit drankje. Hij presenteerde hier later over op nationale televisie. Dit werd snel opgepakt waarna YouTube video's uit de lucht schoten met recepten voor deze luchtige koffie. 

En hoe maak je het?

De koffie bestaat uit twee delen. Het eerste is een melk naar keuze in een glas met ijs. Je kunt hier kiezen voor normale melk, maar uiteraard ook voor een plantaardige variant. Dan is deze koffie ook geschikt voor vegans.

Daarna komt het spierballenwerk. (Valt reuze mee hoor!)
Je maakt een mengsel van instant koffiepoeder (waar wij normaal geen voorstander van zijn, maar voor dit recept kan het niet echt anders), suiker en water. En dan, kloppen maar! Wij adviseren een handmixer. Dat scheelt je een lamme arm en wat tijd, maar als je een extra workout in je dag wil brengen, zouden wij deze gewoon mee rekenen! ;-) Met de hand kloppen kan namelijk ook heel goed. 

En de verhoudingen? Voor 1 kopje Dalgona koffie: 

  • 2 eetlepels instant koffiepoeder
  • 2 eetlepels suiker 
  • 2 eetlepels water
  • melk (naar keuze) 
  • ijsblokjes

Easy peasy, toch? Ga jij het proberen? 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.