Een ideale keuken maakt voor ideale recepten!

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Ben jij een echte foodie en hou je van koken? Dan zal het misschien geen verrassing zijn dat je keuken ook een grote rol speelt in het maken van je favoriete recepten. Wanneer je goed keukenmateriaal hebt, wordt koken nog makkelijker én leuker! In dit artikel geven we je een aantal tips voor goed of handig keukenmateriaal waardoor je nog meer plezier in de keuken gaat beleven, zoals de beste inductie kookplaat met afzuiging. Lees verder!

Een elektrische kookplaat

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen er een: een elektrische kookplaat, oftewel een inductieplaat. Dit is dan ook echt een must in je keuken wanneer je houdt van koken. Maar waarom zou je nou kiezen voor een inductieplaat? Als eerste is het belangrijk om je te oriënteren op de verschillende kookplaten die er zijn. Neem een kijkje bij de inductie kookplaat consumentenbond. Zo kun je alle inductieplaten vergelijken op prijs en kwaliteit. Met een inductieplaat kun je de temperatuur tijdens het koken snel en makkelijk regelen, en het is een stuk veiliger dan koken op gas. Ook je gasrekening gaat omlaag, omdat je alleen maar elektriciteit verbruikt. Wel moet je er rekening mee houden dat de meeste inductieplaten geen afzuiging hebben. Ben je op zoek naar een inductie kookplaat met afzuiging? Vergelijk er dan een aantal om de beste keuze te maken.

Stoomkoker

Een stoomkoker kan een enorme toevoeging zijn bij het bereiden van je recepten. Een stoomkoker gebruik je om vis, groenten, rijst en vlees te koken, allemaal in dezelfde koker. Zo heb je geen aparte pannen meer nodig, en kun je alles bij elkaar gooien. Er zijn verschillende soorten stoomkokers voor verschillende behoeften. Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een stoomkoker met een kleine capaciteit. Je kunt kiezen voor een elektrische stoomkoker wanneer je op zoek bent naar gemak en gebruiksvriendelijkheid. Ben je van plan om meerdere dingen tegelijk te koken? Dan kun je het beste kiezen voor een stoomkoker met verschillende lagen. Ook zijn er stoomkokers met allerlei verschillende materialen, zoals bamboe, elektrische en roestvrij stalen stoomkokers.

Beslag mixen

Wanneer je meer van bakken houdt, zoals taarten of koekjes, kun je overwegen een mixer met een mengkom die hieraan vastzit aan te schaffen. Dit is een stuk makkelijker dan zelf met de hand of met een staafmixer je beslag te mengen, en daarnaast kun je ook ondertussen andere ingrediënten bij je beslag gooien. Zo hoef je niet zelf de mixer vast te houden tijdens het mixen. Ook kun je met de meeste mixers ook nog ingrediënten pureren, kneden en snipperen. Zo kun je het dus niet alleen voor het bakken gebruiken, maar ook voor veel andere recepten komt dit goed van pas. Heb jij deze apparatuur al in huis?

 

 

 

 

Foto: Cottonbro studio, Pexels

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen