Een chocolade kroket?!

Home Made Chefs

Ja echt, een kroket gevuld met chocoladevulling. Klinkt een beetje gek toch? Toch staat deze ‘Chocolade Croquette’ al bijna een jaar op de menukaart van de welbekende Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam.

De Frietboutique heeft de kroket samengesteld in samenwerking met Anton van Banketbakkerij H. van der Heyden. "In plaats van bouillon hebben we chocolademelk gebruikt. En we hebben er een beetje rode peper doorheen gedaan, voor wat extra pit.

Al zin om de kroket zelf te gaan proberen bij de Frietboutique? Of hou jij het bij een klassieke rundvleeskroket?

Mocht je nou enorme snackzin hebben gekregen na al die verhalen over kroketten vandaag? Onze Home Made Chefs hebben een recept voor een heerlijke satékroket voor jou. 

Satékroket

Satékroket

In een boek van een Indo (Chef Danny) mag een echte satékroket niet ontbreken. Het recept is vrij basic, omdat het eerlijk gezegd meer om de saus gaat dan om het vlees. Wil je variëren, gril dan het kippendijvlees.

Ingrediënten voor 12 satékroketten:

 • 500 milliliter kippenbouillon
 • 300 gram kippendijvlees (gegaard in de bouillon) 1 centimeter verse gember, geraspt
 • 1 eetlepel ketjap manis
 • 1 theelepel sambal oelek
 • 50 gram boter
 • 60 gram bloem
 • 3 eetlepels pindakaas

Ingrediënten voor de panade:

 • 2 eieren
 • 150 gram bloem
 • 150 gram paneermeel

  Bereiden:
 1. Gaar het kippendijvlees in de bouillon. Zeef de bouillon en reserveer 500 ml en houd het vlees apart; snijd dat in fijne stukjes.
 2. Roerbak de gember met de kip circa 5 minuten. Voeg de ketjap en sambal toe. Haal de pan van het vuur.
 3. Smelt in een andere pan de boter. Meng de bloem erdoor. Roer met een houten lepel circa 1 minuut tot de bloem begint te garen.
 4. Voeg een derde deel van de bouillon toe, breng aan de kook en roer met een garde tot een gladde, gebonden saus. Voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe en wacht elke keer tot de saus gebonden is. 
 5. Voeg de gebakken kip met de specerijen en de pindakaas toe aan de salpicon.
 6. Giet de salpicon in een omgespoelde, vierkante, diepe bak. Dek af met plasticfolie. Laat afkoelen tot de salpicon koud is en volledig opgesteven. Laat gerust een nacht in de koelkast staan!
 7. Klop voor de panade de eieren los in een kom, en doe bloem en paneermeel in aparte kommen.
 8. Verdeel de salpicon in 12 gelijke delen en vorm met natte handen tot kroketten.
 9. Wentel de kroketten eerst door de bloem, dan door de eieren en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat ze goed gepaneerd zijn. Herhaal het paneren eventueel.
 10. Laat de gepaneerde kroketten circa 1 uur opstijven in de koelkast.
 11. Verwarm de olie tot 180 oC graden en bak de kroketten met 3 of 4 tegelijk in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie